Erhverv

Kort kø af ledige i Holstebro

Der er blevet færre ledige i Holstebro Kommune. Arkivfoto: Morten Stricker

Holstebro Kommune er i top ti i Danmark, når det handler om at have færrest ledige i Danmark. Antallet af ledige er faldende i forhold til for et år siden. Også når det gælder langtidsledige.

Holstebro: Holstebro Kommune er en af de kommuner, der kan glæde sig over en meget lille ledighed.

Det bliver bekræftet af de seneste ledighedstal.

Holstebro Kommune er kun overgået af Allerød, Solrød og Skanderborg, når det gælder om at have færrest fuldtidsledige.

2,5 procent er ledige i Holstebro Kommune. Den samme procentsats rammer man også i fem andre kommuner i Danmark.

De seneste tal fra november viser, at der i Holstebro Kommune var 681 fuldtidsledige. Deraf var 499 på dagpenge, mens 183 var på kontanthjælp. I forhold til 2017 er det et fald, da der dengang var 783 fuldtidsledige i Holstebro Kommune. Dengang var ledighedsprocenten på 2,8 procent i hele kommunen. Der er også tale om et fald i langtidsledigheden i Holstebro Kommune.

I Vestjylland er der generelt et fald i ledigheden. Lemvig Kommune er på samme niveau som Holstebro. Struer Kommune har en ledighed på

Formanden for arbejdsmarkedudvalget i Holstebro Kommune, Lars Stampe (S), glæder sig over udviklingen:

- Jeg er meget tilfreds med tallene og de resultater, vi har opnået. Succesen skyldes først og fremmest, at der er gang i erhvervslivet. Det er derfor vigtigt, at vi ser frem, så virksomhederne også i fremtiden har tilstrækkelig med kvalificeret arbejdskraft. Vi forsøger, så godt vi kan, at hjælpe virksomhederne med kvalificeret arbejdskraft, og gør de ledige klar til at opfylde virksomhedernes behov. Succesen med at få ledige i arbejder hænger derfor tæt sammen med samarbejdet med virksomhederne, siger han i en pressemeddelelse.

Den største udfordring er at få alle med på jobvognen i en opgangsperiode.

- Vi har stadig en ungegruppe med forskellige udfordringer. Denne gruppe skal vi også se som en ressource som kan bringes i spil på arbejdsmarkedet, siger Lars Stampe.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Brydebol fik sin godkendelse trods nabo-protester: Vi gør det for at mindske lugtgenerne

Lemvig

Landmand mødt af kritik: Kunne have gjort mere for at mindske lugten

Holstebro

Ulvepar har fået hvalpe: Nu advarer forskere mod ulveturisme

Lemvig For abonnenter

Hjemmeværnet melder pas: Vil ikke assistere ved motionsløb

Erhverv

Grundfos om tidlig pension: - Det er et farligt spor at gå nedad

Med 4.500 ansatte i Danmark er Grundfos en af de helt store arbejdspladser, og koncernchef Mads Nipper har nøje fulgt dannelsen af en ny regering. Den kommende statsminister Mette Frederiksens (S) løfte om at finde en løsning, så nedslidte kan trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet, er den største bekymring for Grundfos-chefen. - Der er lavet mange reformer på det danske arbejdsmarked i de seneste år, og det er en væsentlig grund til, at vi har den velstand, som vi har i dag. Jeg har stor sympati for dem, som reelt er nedslidte, men det er et farligt spor at gå nedad at sige, at vi de facto skal have en tidligere tilbagetrækning, siger Mads Nipper. Han mener, at det er muligt at skabe en brugbar løsning ude på de enkelte virksomheder. - Vi har rigtigt mange kolleger, der er godt oppe i 60'erne, og som slet ikke har lyst til at trække sig tilbage, selvom de stået ved maskiner hele deres liv. Vi kan finde nogle fleksible modeller, så de kan arbejde i et lidt lavere tempo. At trække dem helt ud er farligt, for det er mennesker, der skaber en masse værdi, siger Mads Nipper. Til gengæld er han tilfreds med udsigten til, at flygtninge, der mister deres opholdsgrundlag, kan blive i Danmark, hvis de allerede er i fast arbejde. - Vi har en del flygtninge og har taget opgaven på os med at uddanne og dygtiggøre de mennesker. Hvis de skulle sendes tilbage, ville det være hovedrystende håbløst for virksomheden og for Danmark som samfund, siger Mads Nipper.

Lemvig

Vil danne korps af frivillige: Skal styre trafikken i stedet for hjemmeværnet

Lemvig For abonnenter

Man bliver nølende over for at anbefale andre at bosætte sig her

Lemvig

Siden finanskrisen: Lemvig i top tre over økonomisk vækst

Lemvig

Vindbranche: Fiskeri og olie blokerer for Nordsøen som grønt kraftværk

Annonce