Annonce
Lemvig

Kræftens Bekæmpelse i Lemvig Kommune satte rekord: Samlede over 200.000 kroner ind

Andreas Strande og Gitte Winther Jeppesen var blandt de 184 lokale indsamlere, der tog en tørn i det vinterlige forårsvejr. Pressebillede
Kræftens Bekæmpelse i Lemvig Kommune satte rekord ved søndagens landsindsamling - der blev indsamlet 221.000 kroner.

Lemvig Kommune: Selv om vejret bestemt ikke var på indsamlerne side, så lykkedes det alligevel for Kræftens Bekæmpelse i Lemvig Kommune at samle cirka 221.000 kroner ind ved søndagens landsindsamling.

Det er ny rekord. I fjor - hvor indsamlingen på grund af corona først fandt sted i august - blev der samlet 161.000 kroner ind. Hvilket også var rekord.

- Det var virkelig dårligt vejr i år, og nogle var nærmest gennemblødte efter indsamlingen. Men de tog det med højt humør trods de vanskelige forhold. Alle mødte op som planlagt, siger Anne Lund, der er formand for Kræftens Bekæmpelse i Lemvig Kommune.

Annonce

Hun er imponeret over det flotte indsamlingsresultat.

- Det viser, at folk står sammen om Kræftens Bekæmpelses arbejde. Samtidig har vi lokalt gjort en stor indsats for at skaffe mange indsamlere, og vi mener også, at Kræftens Bekæmpelse har en stor synlighed lokalt, siger Anne Lund.

Beløbet via Mobilepay er stigende. I fjor blev der cirka samlet 40.000 kroner ind via den elektroniske mulighed på smartphonen. I år var det tal cirka 60.000 kroner.

Ny indsamlingsform

Foruden kontanter og Mobilepay var der i år en ny indsamlingsform - digitale indsamlinger via Facebook. Det var private personer, der lavede deres egne indsamlinger og sendte pengene til Kræftens Bekæmpelse.

- Det beløb kan være sværere at gøre op lokalt, fordi vi ikke nødvendigvis har kendskab til alle, der samler ind på den måde. Men jeg har kendskab til fem af disse indsamlinger, og her løber det samlede beløb op på 18.000 kroner, så det er bestemt også flot, siger den lokale formand.

De 18.000 kroner er medregnet i det samlede beløb på 221.000 kroner.

Der var flere indsamlere i sving i år i forhold til de seneste år. Der var 184 i år mod omkring 150 de seneste år.

Annonce

Et generationsskifte

- Der er sket lidt af et generationsskifte hos indsamlerne, og det er dejligt, at der kommer nye til, siger Anne Lund.

De mange indsamlere betød, at alle ruter i byerne Lemvig, Thyborøn og Harboøre var dækket. Desuden var flere landruter end normalt dækket.

Indholdet i indsamlingsbøtterne blev talt op i Vestjysk Bank i Lemvig, som vendte tilbage til det gamle princip med at tælle op rutevis, hvilket ikke mindst indsamlerne sættes pris. Så får de nemlig efterfølgende at vide, hvor meget de har samlet ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Stak af med båd og trailer

Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Lemvig

Taske med dyrt indhold blev stjålet

Annonce