Annonce
Holstebro

Krænkede sin 16-årige niece til bryllup: Mistede konen, jobbet og familien

- Jeg brude have været den voksne. Jeg burde have standset det, forklarede en 49-årig mand fra Vinderup i retten, da han blev fundet skyldig i blufærdighedskrænkelse af sin niece. Arkivfoto: Morten Stricker.
49-årig mand er dømt for gentagne tilfælde af blufærdighedskrænkelse. Anklagemyndigheden ville have ham dømt for voldtægt.
Annonce

Vinderup: Det skulle have været en festdag.

Men for en dengang 16-årig pige fra Vinderup blev den dag i begyndelsen af maj 2018 alt andet end det.

Hun var sammen med resten af familien inviteret til sin fasters bryllupsfest.

Det samme var hendes fars bror, der benyttede lejligheden til at krænke sin niece ved at rage på hende og stikke sin hånd ned i pigens bukser.

Den 16-årige pige holdt mund. Sagde ikke noget, mens resten af familien festede.

Det gjorde hun også 10 dage senere, da den nu 49-årige onkel igen forgreb sig på hende. Denne gang i en bus, hvor han pressede sin hånd ned i hendes trusser og stak en finger op i den unge pige.

Hun holdt også sin mund, sagde intet til nogen, da onklen begyndte at sende hende lumre beskeder over snapchat, og hun holdt stadig mund, da beskederne blev til billeder af hans penis, og da han bad hende om at vise sig frem for ham.

"Vis mig dine patter", "Jeg er liderlig" og "Jeg vil gerne op i dig" lød bare nogle beskederne til pigen.

Først i efteråret 2019, da pigen er på efterskole, fortæller hun om det. Først til en veninde. Siden til sin far.

- Jeg fik en sms fra hende. Der var noget, vi skulle tale om, skrev hun, forklarede faren til den nu 17-årige pige, da han blev afhørt i retten.

Uden at værdige sin bror så meget som et blik, forklarede han, at han kontaktede sin datter og straks kunne fornemme, at der var noget helt galt:

-  Hun er min datter. Sådan noget kan man mærke.

Annonce

Det var lidt spændende

Mandag blev den 49-årige idømt tre måneders fængsel for krænkelserne.


Voldtægt lyder voldsomt. Men det er der tale om, når man med vold tiltvinger sig samleje eller lignende. Fører man først fingre ind i skeden, så er der tale om samleje.

Anklager Camilla Berg


I retten erkendte den 49-årige, at han havde sendt de krænkende beskeder og billeder af sit erigerede lem til niecen.

- Jeg burde have været den voksne. Jeg burde have standset det, forklarede manden i retten, der godt vidste, at det var forkert, det han gjorde.

Hvorfor gjorde du det så? Ville anklager Camilla Berg vide.

- Det var også lidt spændende, forklarede den 49-årige.

Anklagemyndigheden ville have onklen dømt for voldtægt af niecen.

- Voldtægt lyder voldsomt. Men det er der tale om, når man med vold tiltvinger sig samleje eller lignende. Fører man først fingre ind i skeden, så er der tale om samleje, lød det fra anklageren i hendes procedure.

Blufærdighedskrænkelse

Efter straffelovens § 232 straffes den, som ved uterligt forhold krænker blufærdigheden eller giver offentlig forargelse, med bøde eller fængsel indtil 4 år.

Med udtrykket ”uterligt forhold” sigtes til handlinger, som har relation til seksuelle forhold og er af en vis grovhed.

Bestemmelsen fungerer i realiteten som en generalklausul, der kan bringes i anvendelse på enhver seksuel handling af en vis grovere karakter, som ikke er omfattet af de øvrige bestemmelser i straffelovens kapitel 24, men som dog af domstolene findes at burde kunne mødes med straf.

Den 49-årige nægtede dog alle anklager om voldtægt eller befamling af niecen.

Selv om retten fandt det bevist, at den 49-årige havde stukket en finger op i pigen, mente retten ikke, at der var tale om voldtægt - og henførte episoden under blufærdighedskrænkelse, og udmålte straffen til tre måneders ubetinget fængsel.

Annonce

Mistede familie, kone og job

I retten forklarede den 49-årige mand, der valgte at modtage dommen, at sagen allerede havde haft store konsekvenser for ham.

Hans ægteskab var gået i stykker, han havde mistet sit daværende arbejde, og familien havde slået hånden af ham.

Offeret, der afgav forklaring bag lukkede døre, og med onklen henvist til et andet lokale, var stadig også mærket af begivenhederne, kom det frem i retten.

- Det er hårdt for hende. Hun har skyldfølelse, men hun er begyndt at komme videre, fortalte hendes beskikkede forsvarer, Peter Hviid i retten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Det er så typisk vestjysk...

Lemvig

De unge rykkede ind på kostskolen

Annonce