Annonce
Holstebro

Kreative ledere og forretningschefer udfordre hinanden

Art Hack-netværket er delt op i små grupper med fire deltagere. I går mødtes Marie Brolin-Tani og alle de andre til et stor fællesmøde på Slagteriet i Holstebro, for at evaluere de første to måneder. Foto: Johan Gadegaard

30 ledere fra erhverv og kulturinstitutioner har evalueret et to måneders netværksprojekt, hvor kreative sjæle og hardcore erhvervsfolk har forsøgt at lære af hinanden.

Annonce

Holstebro: Hvad kan en galleriejer, advokat, leder af et undergrundteater og en bankdirektør få ud af at mødes og snakke sammen?

Svarene er stadig lidt uklare, men torsdag mødtes cirka 30 ledere fra kulturelle institutioner og mere "hardcore" erhvervsfolk på Slagteriet i Holstebro til fællesmøde i netværket Art Hack, for at dele ud af erfaringerne.

De seneste to måneder er de mødtes i små grupper på fire personer, hvor de har talt om hinandens institutioner og virksomheder.

En af dem, der har været med i netværket er kunstnerisk leder af Black Box Dance Company, Marie Brolin-Tani fra Holstebro.

- Normalt arbejder vi en del sammen med det private erhvervsliv, men det handler ofte om sponsorater, billetter til forstillinger, eller hvor vi kommer ud og optræder. Her mødes vi på en ny måde, hvor vi bruger hinanden til at løse udfordringer fra vores dagligdag, siger hun.

De små grupper betyder, at de hurtigt har fået et stort kendskab til hinanden og de steder, de arbejder, og derfor har brugt mere tid på at tale om situationer og udfordringer.

- En af de ting, som vores gruppe har talt om, er, at vores dansekompani ofte har dansere ansat i otte-ni måneder af et år. Er der en mulighed for, at danserne kan få arbejde resten af året? Og der er kommet en del input fra blandt andet en advokat i min gruppe.

- Og jeg er kommet med input til, hvordan man måske kan få mere sundhed og bevægelse ind i en hverdag på kontoret, siger Marie Brolin-Tani.

- Og jeg er kommet med input til, hvordan man måske kan få mere sundhed og bevægelse ind i en hverdag på kontoret

Marie Brolin-Tani, Black Box Dance Company.
Bankdirektør Henrik Horup Andersen mener, at de kreative ledere og de mere "hardcore" erhvervsledere har mange ting, de kan samarbejde om . Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Fedt at give

En af repræsentanterne fra erhvervslivet var filialdirektør i Bank Nordik i Aarhus, Henrik Horup Andersen.

- Jeg sidder i forvejen i netværk, hvor deltagerne "ligner mig" og kommer fra private virksomheder. Dette netværk er et godt supplement, for her får man input fra nogle med andre øjne på tingene, siger han.

- Vi er en lille bank, og skal markedsføre os på noget andet end de store banker. I min gruppe har vi talt om, hvordan banken kan lave nogle arrangementer, der viser initiativ, idérigdom og engagement og giver os synlighed, siger Henrik Horup Andersen, der også har fået noget andet ud af netværket.

- Man skal jo give før man kan få, og det lyder måske lidt "frelst", men det har været fedt, at være med til at give. Når en leder af et undergrundsteater pludselig siger "Hold kæft en god idé du kom med der," så bliver man helt høj, fordi noget, der er en selvfølgelighed i mine andre netværk, pludselig er nyt og kan bruges af andre, siger Henrik Horup Andersen.

Annonce

Håber på flere erhvervsfolk

De fleste af deltagerne i Art Hack kommer fra Aarhus, da netværket er opstået efter Europæisk Kulturhovedstad 2017, men målet er at nå bredere ud. Og derfor er der plan om et et nyt forløb i sensommeren 2018, hvor man håber at tiltrække erhvervsledere fra Nordvestjylland.

Marie Brolin-Tani har tidligere sagt nej tak til tilbud om at være med i netværk fra København eller Aarhus.

- Her er det lidt tættere på, og det giver noget synlighed i vores region. Når vi kun er fire i en gruppe, får mere taletid, og hvert fjerde møde holdes i Holstebro, siger Marie Brolin-Tani med et smil.

Art Hack er støttet af Region Midtjylland og Aarhus Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Det er så typisk vestjysk...

Lemvig

De unge rykkede ind på kostskolen

Annonce