Annonce
Holstebro

Kredsformand: Jeg har aldrig set et lignende svar

- Når medarbejdere kommer med så stærk en reaktion, så gør de det ikke for sjov. De gør de det fordi, de er bekymrede, siger kredsformanden for de midt- og vestjyske socialpædagoer, Peter Sandkvist. Arkivfoto: Morten Stricker.
Socialpædagogernes Landsforbund kalder Holstebro Kommunes reaktion på bekymring fra medarbejderne for hovedrystende. - Jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger kredsformand Peter Sandkvist. Dagtilbudschef afviser, at socialpædagogerne skal løbe hurtigere.
Annonce

Holstebro: Peter Sandkvist var ved at få kaffen galt i halsen, da han læste både forvaltningen og politikernes reaktion på, at medarbejderne i Malehuset i Holstebro havde sendt et brev til Holstebro kommune, hvor de advarede om, at nedskæringerne på rådgivningsområdet risikerer at føre til omsorgssvigt af børn- og unge.

- Når medarbejdere kommer med så stærk en reaktion, så gør de det ikke for sjov. De gør de det, fordi de er bekymrede. Var de ligeglade, så havde de ikke reageret. men de er dedikerede og de er dybt bekymrede. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger Peter Sandkvist.

"Vi kan ikke længere etisk eller fagligt stå inde for den måde, opgaverne løses på. Vi er oprigtigt bekymrede for konsekvenserne af de forringede vilkår, når det gælder de mest truede børn i Holstebro Kommune," hed det i et brev fra medarbejderne i et brev til Børn- og ungeudvalget.

Reaktionen på advarslen fra medarbejderne var en fastholdelse af, at man var nødt til at gøre tingene bedre og smartere fra både næstformanden i børne- og ungeudvalget og kommunens dagtilbudschef.

- At møde fagligt meget kompetente medarbejdere på denne måde er ikke noget der fremmer et arbejdsmiljø, der i forvejen er anstrengt. Jeg ved, at man gennem længere tid har forsøgt at tale sig til rette i forhold til udviklingen, uden at der er blevet lyttet nok til de faglige medarbejdere, siger Peter Sandkvist.

Annonce

Vi skal gøre tingene anderledes

Dagtilbudschef Søren Buch beklager, hvis hans udtalelser er blevet set som en mangel på respekt for de ansattes faglighed.

- Det har ikke været meningen. Og jeg vil gerne slå fast, at medarbejderne skal ikke løbe hurtigere. Men vi er nødt til at gøre tingene på en anden måde. Vi skal blandt andet hjemtage flere opgaver, som vi før har fået løst af eksterne. Det har vi været - og det er vi stadig i dialog med medarbejderne omkring, siger Søren Buch.

Han peger på, at det underskud, der er i familierådgivningen skyldes, at der er kommet langt flere børn og unge med diagnoser. Der er sket nærmest en fordobling siden 2011.

- Det betyder, at vi er nødt til at gøre tingene på en anden måde. Det er ikke kun i Holstebro, at man står i den situation. Vi er derfor nødt til at være meget skarpe på, hvordan vi bruger vores tid, hvordan vi får afsluttet vores opgaver. Men jeg kunne aldrig finde på at sige, at folk skal arbejde mere end 37 timer om ugen, siger Søren Buch.

Men hvis de skal løse flere opgaver på samme tid, så skal de vel også løbe hurtigere?

- Nej. Det handler netop også om, hvordan man løser opgaven. Den skal løses ordentligt, og den skal selvfølgelig løses, så vi holder os inde for lovens rammer. Men det er en stor omstillingsproces, og det har vi været i dialog med medarbejderne, siger Søren Buch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce