Annonce
Holstebro

Krisen fortsætter: Birn afskediger 120 mand

Vald Birn afskediger 120 mand. Det er en konsekvens af, at afsætningen af støbegods ikke ser ud til at bedre sig det næste år, efter coronakrisen især satte en stor del af bilindustrien i stå. Firmaet er derfor nødt til at tilpasse omkostningerne. Arkivfoto: Morten Stricker
Krisen fortsætter, og der er ikke udsigt til stigning i afsætningen af støbegods til resten af året. Derfor vil Vald. Birn jernstøberi afskedige 120 mand.
Annonce

HOLSTEBRO: Vald. Birn jernstøberi har været hårdt ramt på fald i salget af støbegods, siden corona-krisen satte ind, og flere kunder lukkede produktionen. Men der er ikke udsigt til bedringer det næste halve år, og derfor har virksomheden tirsdag varslet afskedigelse af 120 mand.

- Der er ikke tegn på, at situationen bliver væsentlig bedre det næste halve år. Derfor er vi nødt til at tilpasse omkostningerne, siger Jens Axel Birn, der er administrerende direktør hos Vald. Birn.

Virksomheden har nu 140 mand hjemsendt med lønkompensation, fordi omsætningen er faldet.

- Det har været en fin ordning,  men lønkompensationen stopper, og så kan vi lige så godt tilpasse nu. Men jeg beklager da at skulle afskedige, siger Jens Axel Birn.

Da der er tale om masseafskedigelse, fik det lokale arbejdsråd besked tirsdag om den kommende afskedigelse, som vil blive effektueret 29. juni. Og hvor alle får løn i mindst 30 dage derefter.

Annonce

Bilindustrien ramt

Birns største kunder er i lastbilindustrien i Sverige og Tyskland, som normalt står for omkring 60 procent af omsætningen.

- Det er især vore kunder i automobilindustrien, der ikke er oppe at køre endnu, og vi ved ikke, hvornår det vender tilbage, siger Jens Axel Birn.

Firmaet har også kunder i forskellige andre brancher.

- Her er nogle ramt, mens andre holder omsætningen, siger Jens Axel Birn.

Lønkompensationsordningen udløber den 29. august, har regeringen aftalt med arbejdsmarkedets parter.

- Jeg vil forvente, at også en del andre virksomheder vil være nødt til at tilpasse arbejdsstyrken på grund af fald i omsætningen, siger Jens Axel Birn.

Før krisen havde Vald. Birn 480 ansatte, mens der vil være 360, når afskedigelsen af 120 mand er gennemført. Direktøren vurderer, at omsætningen i 2020 vil blive cirka 33 procent lavere på Vald. Birn jernstøberi, end den var i 2019.

- Det vil selvfølgelig gå ud over indtjeningen i år, så der bliver ingen positive takter i det kommende regnskab, siger Jens Axel Birn.

Annonce

Beklager situationen

Hos 3F, hvor de fleste af de afskedigede er organiserede, beklager formand Flemming Sørensen situationen.

- Det er altid sørgeligt, når så stor en arbejdsplads må afskedige så mange. Nu må de afskedigede så se sig om efter noget andet - og her har vi mulighed for at hjælpe med omskoling, siger Flemming Sørensen.

Han har ikke hørt om andre varslinger om større afskedigelser i forbindelse med, at lønkompensationsordningen stopper.

- Her i området er mange ansat indenfor fødevarer, som ikke har været ramt af krisen, siger Flemming Sørensen.

Inden for restauration har en del været hjemsendt efter en organisationsaftale.

- Hoteller og restauranter har været hårdt ramt, men er ved at komme godt i gang i de mindre byer. Det kniber mere i Holstebro, hvor forretningsfolk normalt leverer en stor del af omsætningen, siger Flemming Sørensen.

3F organiserer også en del håndværkere.

- De har kun været ramt i meget lille grad og er næsten i fuld gang igen, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Birthe Kjærs afgørende møde i 1968

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Annonce