Annonce
Debat

Kristendemokraterne - et opsamlingsparti?

Læserbrev: Som medlem af Venstre, Danmarks liberale borgerlige parti i ca. 40 år, deraf som medlem af Folketinget i 17 år (1994 – 2011), har jeg aldrig forstået, at man kan hoppe fra et parti til et andet og så tro, at man havde de stemmer med sig, som havde givet valg til Folketinget.

I mange tilfælde er et medlem til Folketinget valgt på flest partistemmer og ikke personlige stemmer. Hvorfor når et folketingsmedlem eller et byrådsmedlem skifter parti er det jo ikke kun egne stemmer man tager med sig, men også partistemmer fra det parti man forlader. Derfor er man løsgænger, så burde man være det indtil man kunne blive valgt på det nye partis stemmer.

Først blev Jens Rode valgt til Folketinget på venstrestemmer. Dernæst til Europaparlamentet på Nordjyske venstrestemmer. Dernæst valgt til Folketinget på radikale stemmer. For nu her halvvejs henne i valgperioden at skifte til Kristendemokraterne på radikale stemmer. Tillykke med det. Men hvor er vi henne?

Annonce


Selvfølgelig mangler Kristendemokraterne en kendt person, der måske kan hjælpe dem over spærregrænsen og så skidt med resten.


Og selvfølgelig mangler Kristendemokraterne en kendt person, ”missil”, der måske kan hjælpe dem over spærregrænsen og så skidt med resten. Sammensætningen af deres valgprogram er da også lidt fra alle hylder med indhold lige fra Enhedslistens til Liberal Alliances kæpheste og en meget tvivlsom finansiering. Topskattelettelser gør det jo ikke. Og hvad med given køb på tidligere mærkesager? Og er det nu ikke blevet mere til Jens Rodes parti end Kristendemokraternes? Jeg tror mest på det første.

Med måske Kristendemokraterne, Lars Løkke Rasmussen og Veganerpartiet kan vi efter næste Folketingsvalg have 14 partier i Folketinget. 7 røde partier og 7 blå partier. Det kan blive vanskeligt, at danne en holdbar og manøvredygtig regering. Tænk hvis et større parti skal basere sig på måske 5 støttepartier. Det vil kræve et langt forståelsespapir. Og alligevel risikerer vi at det går som i Israel med de mange partier, hvor man har valg hvert andet år. Ikke ønskværdigt for os danskere. Vi ønsker stabilitet.

Så derfor, - den dag vi står i stemmeboksen, - tænk på om stemmen skal gå til et parti, der har nogen vægt i Folketinget, eller til et parti med marginal vægt om nogen vægt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Lokalbaner ønsker flere penge

Annonce