Annonce
Holstebro

Kritisk: Vestforsyning har nattevagt på slusen ved Vandkraftsøen

Mange stier langs Storåen er oversvømmet som her ved Vigen. Samtidig er der ikke plads til mere vand i Vandkrafstøen, og Vestforsyning har åbnet mere for sluserne og sætter nu nattevagt på situationen. Foto: Jens Kirk
Der er ikke plads til mere vand i Vandkraftsøen, og det medvirker til, at oversvømmelsen i Holstebro vil fortsætte i dagevis.
Annonce

HOLSTEBRO: Mange stier langs Storåen er spærret af vandmasserne, som også er gået op i flere haver - og hvor især kolonihaver er ramt. Den situation vil fortsætte i flere dage.

- Der er ikke plads til mere vand i Vandkraftsøen - men vi håber at kunne holde den nuværende vandstand gennem byen, siger Jakob Larsen, som er biolog i Holstebro kommunes miljøafdeling.

I løbet af tirsdagen er vandstanden i Vandkraftsøen steget to centimeter i timen. Det svarer til, at cirka ti procent af vandet fra Storåen er holdt tilbage i søen.

Efterhånden er vandstanden steget til 13,89 centimeter over havoverfladen - og så er søen ved at være fyldt op.

- Vestforsyning har åbnet lidt mere for frisluserne, så vandstanden i søen ikke bliver højere, siger Jakob Larsen.

Det betyder, at der nu strømmer lidt mere vand gennem byen.

- Vi håber dog nogenlunde at kunne holde den nuværende vandstand gennem byen, siger Jakob Larsen.

9,30 meter viser vandmåleren i Storåen ved Vigen, og stier og kolonihaver vil fortsat være oversvømmet i de kommende dage. Ved oversvømmelserne i 2007, 2011 og 2015 stod vandet dog en halv meter højere. Foto Jens Kirk
Annonce

Nattevagt holder øje med vandstand

Vandstanden er cirka 9,30 meter i Storåen ved Vigen/Sønderbrogade og 9,06 meter ved renseanlægget, viser målerne.

- Vestforsyning har vagt på slusen ved Vandkraftsøen hele natten, som holder øje med vandstanden, siger Jakob Larsen.

Vandstanden er faldet lidt i Storåen ved Hodsager - og også længere oppe ved Nybo - men daglig regn betyder, at der fortsat vil strømme meget vand i åen i de kommende dage.

- Desuden vil vi gerne have sænket vandet i Vandkraftsøen inden weekenden, hvor der ifølge prognoserne kommer omkring 25 millimeter regn, siger Jakob Larsen.

Det vil med andre ord betyde, at der fortsat vil løbe den samme mængde i Storåen vand gennem byen de kommende dage.

Når vandstanden siden mandag formiddag er steget med 40 centimeter i Vandkrafsøen, svarer det til, at cirka 280.000 kubikmeter vand er holdt tilbage i den 70 hektar store sø.

Det er Vestforsyning, som ejer Vandkraftsøen, og dermed har ansvaret for sluserne, da søen er bygget til opmagasinering af vand til det tidligere vandkraftværk.

Ved de store oversvømmelser i 2007, 2011 og 2015 stod vandet cirka 50 centimeter højere i byen, end den gør på nuværende tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce