Kultur

Kronprinsesse Mary blev rørt over Regines historie

Med sig til jubilæet havde Regine sin gode ven Villads Skovsted , der også fik lov at møde kronprinsessen. Privatfoto
Der var masser af ros til 15-årige Regine Jokumsen fra Linde, da hun holdt tale for kronprinsesse Mary i anledningen af julemærkehjemmet i Hobros 80 års jubilæum

Linde/Hobro: Torsdag var en stor dag for 15-årige Regine Jokumsen fra Linde. Hun skulle til Hobro, tilbage til det julemærkehjem, som hun for tre år siden boede på i ti uger, en oplevelse, som ændrede hende for livet.

Her skulle hun holde tale i anledning af julemærkehjemmets 80 års jubilæum - og blandt tilhørerne var kronprinsesse Mary, der er protektor for Julemærkefonden. Før den store dag var Regine Jokumsen meget spændt på at skulle møde kronprinsessen, og oplevelsen skuffede ikke.

- Det gik over al forventning, siger Regines mor, Elin Jokumsen, til Dagbladet dagen efter den store begivenhed.

- Hun fik helt vildt meget ros. Hun var så dygtig, og havde så god en ro på sig selv under det hele. Bagefter var der en, der kom og fortalte hende, at hun måtte love at fortsætte med sine talegaver, for det var virkelig noget, hun kunne, siger en stolt mor.

Både Regine og Elin fik også mulighed for at udveksle et par ord med kronprinsesse Mary, der også kun havde gode ting at sige om Regines tale og tilstedeværelse.

- Mary var dybt rørt over talen og roste hende rigtig meget. Hun fortalte mig, at Regine var meget velformuleret og reflekteret, og at jeg godt kunne være stolt af hende, hvilket jeg jo også er, fortæller Elin Jokumsen.

På forhånd havde Regine håbet, at der var mulighed for at få et billede med kronprinsessen, men hun behøvede slet ikke at spørge. Ifølge Elin Jokumsen spurgte kronprinsesse Mary selv, om Regine mon ville have noget imod at få taget et billede sammen med hende. Resultatet kan du se her.

Regine Jokumsen boede på julemærkehjemmet i Hobro i 2016 i ti uger, da hun efter en flytning fra Norge til Danmark havde det socialt og psykisk svært. På julemærkehjemmet tabte hun sig, lærte at anerkende sig selv og trives i dag med fritidssport, skole og venner.

Mary var dybt rørt over talen og roste hende rigtig meget.

Elin Jokumsen, mor til Regine Jokumsen

0/0
Annonce
Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Tophistorier

Kultur For abonnenter

Cirkusrevyen: Alt for pæn

Revy: Førhen risikerede man at få en splint i ballen, når man slog sig ned på en af de gamle stole i Cirkusrevyens telt på Dyrehavsbakken. I de senere år er der kommet behagelige, bløde sæder, og i år har denne pæne blødhed desværre bredt sig til scenen. Det begynder ellers godt med et fælles åbningsnummer om krænkelser og politisk korrekthed, som elegant afbrydes af Ulf Pilgaard, der slår fast, at det her er stedet, hvor man netop krænker folk - at det er hele formålet med teltet. Sådan! Desværre viser det sig at være tomme løfter, for krænkelserne udebliver. Hverken publikum eller magthavere sendes for alvor hverken i svedekassen eller skammekrogen. Der er bid i en elegant vise skrevet af Carl-Erik Sørensen, hvori Ulf Pilgaard er bandit i habit, som tilhører ”et misforstået folkefærd, lige fyret, derfor mangemillionær” og i et nummer om de mange penge, som er fosset ud af Skat - også skrevet af Carl-Erik Sørensen - men så stopper pisken. Resten af revyen er ufarlig underholdning, og det går ikke - særligt ikke, når man er Cirkusrevyen, der qua sin størrelse og dermed muligheder er toppen af poppen, klassens anfører. Her må man med rette forvente det bedste inden for dansk revy. Ja, det er valgtid, og virkeligheden kan overhale politiske tekster i en revysæson, som er længere end valgkampen, men det er ikke undskyldning nok til stort set at frede regering og opposition i revysammenhæng. Der er masser af politiske sager fra det forgangne år, som kunne ristes og vrides, men det sker ikke.

Annonce