Annonce
Debat

Kultur betaler sig

Lene Dybdal (S). Foto: Jens Bach

Læserbrev: Jeg er utrolig stolt af den store mangfoldighed, der er i kulturen i Holstebro Kommune. Kulturen favner bredt og er på mange måder blevet en del af vores dna i Holstebro Kommune.

Den kulturprofil, vi har i dag, hviler på en satsning tilbage i 60'erne, hvor modige politikere blandt andet købte Maren og dermed lagde grundstenen til vores kulturprofil. Vi har lært meget af vores mange kulturinstitutioner. Vi har givet dem noget at arbejde med, investeret i dem, vist dem vores tillid og vi har fået meget igen. Vi har lavet byttehandler.

Eugenio Barba, Odin Teatret kom til os i starten af 60'erne og bad om et sted at være, og tak for det. Odin Teatret skilte sig ud i teaterverdenen som unikke, og det har vi nydt godt af. De har blandt andet lært os at lave Festugen, et kæmpemæssigt fælleskabsprojekt. En gigantisk teaterforestilling med det formål at skabe samhørighed og fællesskab i kommunen. Det er lykkedes. Vi kan med stolthed sige: ”Vi har kulturen til forskel”. Vi er kendte i hele Danmark, for at være en kulturkommune. Snart får vi også to store kulturuddannelser til Holstebro, netop fordi vi tør satse på kulturen og stå ved, hvem vi er. Det gør mig rigtig stolt.

Annonce

Vi har nogle af Danmarks førende institutioner inden for kunst og kultur i Holstebro Kommune. Vi har gode, stærke idræts- og kulturtilbud til både børn, unge og voksne. Vi tiltrækker unge og familier til Holstebro Kommune, netop fordi vi har den kultursatsning. Virksomheder ser også på den faktor, når de skal finde et nyt sted at etablere sig. Det er ikke kun erhvervsvenlighed, de kigger på, men også kulturlivet. De undersøger, om vi investerer i kultur. En moderne virksomhed vil gerne gøre brug af kulturen til øget vækst i egen virksomhed og glade medarbejdere.

I september indgik den verdensomspændende møbel-og indretningskæde IKEA en lang række partnerskaber med kulturlivet som led i deres markedsførings- og udviklingsstrategi. Hvorfor? Fordi det kan betale sig. Såre enkelt.


Er investering i kultur så pengene værd?

JA, det mener jeg - og det gør de også i IKEA.

I september indgik den verdensomspændende møbel-og indretningskæde IKEA en lang række partnerskaber med kulturlivet som led i deres markedsførings- og udviklingsstrategi. Hvorfor? Fordi det kan betale sig. Såre enkelt. Fordi investering i kultur giver pengene mangefold igen, præcis som de modige politikere så dengang tilbage i 60'erne. Tager IKEA fejl? Nej det gør de ikke. De gør det udelukkende for at tiltrække flere kunder og dermed øge omsætningen, det er godt tænkt.

Vi skal forsætte den gode udvikling i Holstebro Kommune ved at investere i kultur som løftestang til vækst og udvikling. Det vil jeg forsat arbejde for i den kommende byrådsperiode.

Annonce
Lemvig For abonnenter

For tredje gang på tre måneder: Nu er udsmykning på Torvet igen blevet ødelagt

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Blandt de mindst ramte: Lemvig Kommune er ikke længere blodrød

Navne For abonnenter

Aktive Bente er både blind og næsten døv: Hvis man sætter sig ned og har ondt af sig selv, bliver man siddende

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Lemvig

By og sø skal hænge bedre sammen: To projekter er i gang på samme tid

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Anne gik fra politibetjent til ægproducent og undrer sig over ulogiske regler: - Man skal være jurist for at drive landbrug

Debat

Nu er det Omikron vi skal lære at sige ud gennem mundbindet

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Vestjylland

Spurgt på gaden: Tager du til julefrokost i år – eller melder du afbud?

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Når vi bygger kunstige øer for at få plads til endnu flere i de største byer, er vores overforbrug i julen ikke jordens undergang

Holstebro

10-årige Tobias var en af de første i køen: - Det er megafedt at kunne sige, man endelig er blevet vaccineret

Annonce