Annonce
Lemvig

Weekenden byder på kultur i museets have

Der er et stort kulturarrangement i haven ved Lemvig Museum. Det foregår lørdag eftermiddag. Privatfoto
Lemvig Museum åbner lørdag den 15. juni udstillingen Trækfuglevej med et større arrangement
Annonce

LEMVIG: Lemvig Museum inviterer til en minikulturfestival i museets have lørdag den 15. juni om eftermiddagen. Anledningen er, at museet åbner sommerens store udstilling "Trækfuglevej" med fotografier af Kirsten Klein, rejseskitser af billedkunstneren Steen Folmer Jensen og digte og rejseskildinger fra Italien af Thøger Larsen.

Minikulturfestivalen er samtidig Lemvig Museums bidrag til den store regionale kulturfestival Genopdag. Museet har sammensat et varieret program, der ud over udstillingsåbningen består af en række spændende kunst og kulturoplevelser. Forfatteren og Thøger Larsen-kendere Knud Sørensen holder åbningstalen og læser digte op. Skuespillerne Roberta Carreri og Kai Bredholt fra Odin Teatret opfører medrivende, triste, glade og festlige traditionelle italienske sange. Desuden har komponisten Kristian La Cour sat melodi til en række af Thøger Larsens digte fra Italien. De vil i løbet af arrangementet blive uropført som fællessang under ledelse af komponisten. Det hele bindes sammen af museumsformidler Lars Mathiesen, der er eftermiddagens konferencier.

Arrangementet er gratis, og alle er velkomne, men hvis man vil være sikker på at få plads, skal man tilmelde sig til museet snarest. Her kan man også bestille en italiensk inspirerede tapasplatte, der er sat sammen af Slagter Mortensen. Det er en ”symfoni” af nordiske og sydlandske delikatesser og koster 85 kroner. Museets have er åben fra kl. 13.00, og her kan man også købe kaffe og læskende drikkevarer, som kan nydes før og under arrangementet.

Udstillingen og arrangementet er blevet til med støtte fra Færch Fonden, Det Obelske Familiefond og Lemvig Kommune. Til udstillingen udgives et smukt katalog – en poetisk rejse i ord og billeder til San Cataldo i det sydvestlige Italien.

Oplevelserne er blevet omsat til kunst og resultat ses på Lemvig Museum frem til og med efterårsferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Annonce