Annonce
Kultur

Kulturelle sanseoplevelser i mørket

På Lemvig Museum skulle man lede efter puslespilsbrikker i mørket. Foto: Morten Stricker
Der var et stort fremmøde til kulturnatten i Lemvig, hvor både store og små hyggede sig med kulturelle oplevelser i aftenmørket.

Lemvig: Vejret var perfekt til Kulturnat Lemvig i aftes. Temperaturen stod på 14 grader, da avisens udsendte kl. 19 tog en tur rundt til nogle af de mange kulturelle oplevelser i Lemvig by. Og til en afveksling regnede det ikke.

I sådan et vejr behøvede man ikke at skynde sig fra det ene sted til det andet. Det var ganske behageligt at slentre i den lune efterårsaften.

Hvis man kiggede op mod Lemvig Museum, kunne det godt se ud til, at de ikke deltog i kulturnatten. Museet var nærmest helt mørkt. Men hov, hvad var det? Var der indbrudstyve på spil i museet for foden af Vesterbjerg? Man kunne se flakkende lommelygteskær inde i de mørke lokaler.

Sammenhængen blev afsløret, når man trådte inden for. Der var mørkt på museet, fordi man skulle gå på jagt efter puslespilsbrikker med sin lommelygte – eller måske sin mobiltelefon. Det var en begivenhed, der i høj grad appellerede til børnefamilierne.

- Det er ikke særlig uhyggelig, sagde otte-årige Alma Hagelskjær fra Lemvig, der sammen med sin mor, Jette Hagelskjær, var på jagt efter de otte brikker, der i den sidste ende blev til den gamle turistplakat, der forkynder: Rejs til Lemvig.

Jette Hagelskjær lod datteren vælge aftenens programpunkter.

- Hvis jeg havde været alene, så havde jeg nok valgt den nye udstilling på Museet for Religiøs Kunst og tango på musikskolen. Sidstnævnte kan jeg måske nå endnu, sagde Jette Hagelskjær, inden ekspeditionen gik videre til et af de andre mørke lokaler med risiko for at fare vild.

Lemvig Bibliotek synes at være et must for mange af byens kulturgæster denne aften. Der er godt besøgt.

- Vi har heldigvis god plads, så vi kan rumme mange, sagde børnebibliotekar Anja Kirk Berthelsen, der står for at koordinere alle arrangementer til kulturnatten, der i år havde "Sans verden" som tema.

Annonce

Kulturnat Lemvig

Kulturnat Lemvig har fundet sted siden 2009. Det foregår tirsdag i skolebørnenes efterårsferie.

I år var temaet "Sans verden".

I år stod 25 arrangører for 19 forskellige arrangementer i Lemvig by.

Børnebibliotekar Anja Kirk Berthelsen fra Lemvig Bibliotek koordinerer kulturnatten i Lemvig.

Følekasser var et hit

Hun kunne lige tilføje, at der på et tidspunkt blev skreget så højt fra en af de såkaldte føle-kasser, at samtlige gæster i biblioteket kunne høre det.

Følekasserne var et hit, og børnene var ikke bange – i hvert fald ikke særlig bange – for at stikke hænderne ind i kasserne og føle, hvad der gemte sig.

Det gjaldt 4-årige Line Skadberg fra Lemvig, der er sammen med sin mor, Dorthe Skadberg, om at mærke og gætte.

- Det er fint med disse anderledes oplevelser. Vi har også været hos Tante Andante. Det har været fint, sagde Dorthe Skadberg.

8-årige Ella Larsen fra Grindsted er på sommerhusferie ved Lemvig med sin familie, og de havde også fundet vej til biblioteket og følekasserne.

- Jeg gættede alle ting – det sidste var havregrød. Jeg var kun lidt bange for at prøve, sagde Ella Larsen.

På biblioteket var der også fortællinger, et kreativt værksted og mulighed for at spille med virtual reality-briller.

Tekander med dufte

I Bio-Husets Billedskole for børn kunne man også få testet sine sanser. Her blev man budt velkommen af et rundt bord med tekander hele vejen rundt. Men det var ikke tekander med te. Der gemte sig i stedet diverse ting, der ikke alle var lige velduftende – det var f.eks. eddike og en sur sok.

- Det kan være, at disse dufte giver én et særligt minde, der kan omsættes til inspiration til et maleri, sagde billedkunstner Johanne Randen, der er blandt underviserne på billedskolen.

Efter duftrunden kunne man sætte sig ved et bord og omsætte inspirationen til et lille kunstværk, hvor man foruden at male med farver også kunne lave tryk med rødbeder.

En kvinde fra Bonnet var sammen med sine to piger i fuld gang med de kreative udfoldelser. Hun havde ikke lyst til at oplyse sit navn til avisen, men hun ville gerne fortælle lidt om aftnen.

- Vi hygger os, og vi glemmer nærmest tiden. Vi skal også forbi banegårdstrappen med isskulpturer, og jeg tror også, at vi når Lemvig Museum, sagde hun.

Da vi gik hjemad, kunne fotografen opsummere aftenens fotoopgaver: Det har mest været børn i mørke.

Otte-årige Ella Larsen fra Grindsted er her nået til bibliotekets følekassen med havregrød - ikke just nogen behagelig oplevelse. Foto: Morten Stricker
I Bio-Husets Billedskole for børn kunne man dufte til tekander med forskelligt indhold - det kunne f.eks. være eddike eller en sur sok. Foto: Morten Stricker
På banegårdstrappen var der flotte is-skulpturer af Anne Marie Nielsen. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

Annonce