Annonce
Kultur

Kulturen ramt i Struer: - Det var noget af en mavepuster

Der vil gå noget tid før vi igen kan samles på samme måde som her til Sansefestival i Struer i 2012. Arkivfoto: Morten Stricker
Efter statsministerens melding om forbud mod større arrangementer frem til august, er aktører og arrangører i Struer i fuld gang med at finde ud af, hvad det kommer til at betyde for dem

Struer: Med statsminister Mette Frederiksens ord mandag aften står det klart, at Danmark langsomt vil begynde at åbne op igen efter påske. Men coronakrisen er langt fra slut, og efter pressemødet mandag har den taget flere ofre. I samme ombæring blev det offentliggjort, at store arrangementer med mange gæster vil blive forbudt frem til august måned, og det går ud over festivaler, markeder og andre kulturarrangementer i hele Danmark - og også i Struer.

Kilen Rock, der skulle have fundet sted 30. maj, har meldt ud på Facebook, at begivenheden er aflyst i år. Årets Sansefestival er blevet aflyst, og det forventes heller ikke, at PostNord Danmark Rundt kan gennemføres. I Folkets Hus er foreløbigt to koncerter i maj blevet aflyst, og der bliver heller ingen udstillinger eller ferniseringer på Gimsinghoved.

- Det er en anden verden, vi er vågnet op til, siger leder af Folkets Hus og Gimsinghoved, Rie Nyborg.

Hun ved endnu ikke, om Gimsinghoved Festival, der i år finder sted 23. august, kan gennemføres.

- Det er lidt svært at forholde sig til. Jeg kan godt se, at det er svært fra regeringens side også, for det hele er jo så usikkert, men langsigtet er det svært at se hvor vi ender henne, siger Rie Nyborg.

En ting er dog sikkert.

- Det bliver sindssygt dyrt. Vi har mange udgifter, der bliver ved med at være der, selvom vi ikke får nogen indtægter ind overhovedet lige nu. Spørgsmålet er hvor lang tid vi kan holde til det.

Annonce

Vi har mange udgifter, der bliver ved med at være der, selvom vi ikke får nogen indtægter ind overhovedet lige nu. Spørgsmålet er hvor lang tid vi kan holde til det.

Rie Nyborg, Folkets Hus/Gimsinghoved

En mavepuster

På Venø står 17.-19. juli også i festivalens tegn med Venø Festival, der finder sted for andet år i træk. Sidste år var der udsolgt, og billetsalget gik også efter planen i år, hvor blandt andre Uffe Lorenzen og Michael Simpson var booket. Lige nu prøver formand Sidsel Munkebo Hansen på højtryk for at finde ud af, hvad de nye regler kommer til at betyde for den lille festival, der med frivillige kommer til at rumme omkring 1000 mennesker.

- Det var noget af en mavepuster i går, og det er enormt trist. Der er ingen tvivl om, at sikkerhed for vores deltagere og frivillige kommer først, men vi prøver at finde hoved og hale i de nye regler og melder noget ud, så snart vi kan, siger Sidsel Munkebo Hansen, der ringer og skriver rundt og forsøger at få et overblik.

- Men man kan vist godt sige, at fremtiden er noget usikker, siger hun.

Ifølge Rie Nyborg er Folkets Hus og Gimsinghoved ikke dækket under de nuværende hjælpepakker fra Kulturministeriet, og hos arrangørerne af Venø Festival hersker der også tvivl om kompensationsmuligheder og fremtidens økonomi. Formanden for kultur- og fritidsudvalget i Struer Kommune, Lars Møller Pedersen (S), beder dem have lidt tålmodighed.

- Jeg tror på, at der kommer en hjælpepakke til de institutioner, der modtager offentligt tilskud, så de også er dækket af hjælpepakkerne. Lige nu handler det om at få skabt et overblik over, hvordan vi får holdt hånden under kulturinstitutionerne og foreningslivet i kommunen og få skabt et overblik over situationen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Jesus har tunet ind på 89,1 MHz

Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce