Annonce
Lemvig

Kultursamarbejde fortsætter i regionen

Teater Fluks og Foreningen Skjulte Steder opfører flere gange forestillignen "Betonkadavere". Pressefoto
Flere steder i Lemvig Kommune er inddraget, når ny kulturfestival bliver afviklet i løbet af juni måned

Lemvig: For et par år var de 19 kommuner i Region Midtjylland med til at skabe Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Nu fortsætter samarbejdet i form af kulturfestivalen Genopdag, der finder sted i dagene fra 1. til 16. juni. Festivalen har netop offentliggjort programmet for dagene, hvor der sker mange ting fordelt over alle 19 kommuner - også i Lemvig Kommune.

Fem vidt forskellige programpunkter har fundet vej til området. Allerede den 30. maj er det i form af Teatret Om fra Ringkøbing, der har lavet en teaterforestilling ved fyrtårne, der genopdager stedernes historie, arkitektur og natur. "Lighthouses" foregår naturligt nok ved Bovbjerg Fyr. Det er også her, man 5. juni kan deltage i et Grundlovsdags-arrangement, hvor dagens hovedtaler er dokumentarist, kulturformidler og grøn folkeoplyser, Helle Solvang.

Teater Fluks og Foreningen Skjulte Steder sætter sig formentligt det mest ambitiøse fodaftryk i området. De opfører nemlig flere gange en teateroplevelse ud over det sædvanlige, der har fået titlen "Betonkadavere". De har sat sig for at genopdage bunkerne, og har derfor lavet en vandringsforestilling i, på og ved de efterladte betonbunkere, der udgør Thyborøn-fæstningen. Forestillingen opføres flere gange i hele perioden for en begrænset kreds hver gang, idet der er kun plads til 30 deltagere ad gangen.

15. juni deltager Lemvig Museum i Museernes dag med mulighed for at opleve, hvad flere af museerne i hele Region Midtjylland kan byde på. Lemvig Museum åbner udstillingen "Trækfuglevej", der er skabt af fotografen Kirsten Klein og kunstneren Steen Folmer Jensen, som er rejst i digteren Thøger Larsens fodspor til refugiet San Cataldo i Italien. I udstillingen sammenstilles Kirsten Kleins fotografier og Steen Folmers Jensens skitser fra San Cataldo med digte og citater fra Thøger Larsens rejsebeskrivelser. Der vil desuden indgå video og lydoptagelser.

Samme dag opfører Permance-duoen InterAction "Kystens Hemmelighed" på bovbjerg Fyr. Duoen, der til daglig holder til i København, har sat sig for at udforske kontrasten mellem København og Vestkysten i sang og koreografi.

Festivalen bliver officielt skudt i gang ved en arrangement på Kunstmuseet Aros i Aarhus fredag den 31. maj, hvor der også uddeles kulturpriser til det midtjyske kulturliv. Hele programmet kan ses på www.genopdag.dk

Forestillingen opføres flere gange i Thyborøn, men hver gang for en begrænset kreds på 30 personer. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

De første nordvestjyske reaktioner på V-formandsskifte: Inger er det rette valg

Lemvig

Klagenævn gav kommunen medhold

Annonce