Annonce
Mærkedage

Kun resultaterne tæller for supersælgeren

Bestyrelsesformand Walther Thygesen fylder 70 år mandag den 18. maj. (Arkivfoto) Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Bestyrelsesformanden for Royal Unibrew, Walther Thygesen, var også manden, der bragte Apple til Danmark tilbage i 1987. Mandag den 18. maj fylder Thygesen 70.

70 Han har haft topposter i en række internationale virksomheder, hvor fællesnævneren har været, at salget er banket i vejret.

Nu bruger han sin tid og sine kompetencer i flere bestyrelser, blandt andet som formand for Royal Unibrew.

Mandag den 18. maj fylder Walther Thygesen 70 år.

- Mange vil nok opfatte mig som en forholdsvis simpel leder. En gemen sælger er der en, der har kaldt mig. Det generer mig ikke det er resultaterne, der tæller, har han sagt i et interview med Berlingske.

Af samme grund har han ifølge avisen anført salgstal fra de virksomheder, han har ledet, på sit cv. Flere gange har han mangedoblet salget på få år.

Walther Thygesen kan ligeledes bryste sig af at være manden, der bragte Apple til Danmark. I 1987 etablerede han den amerikanske it-gigant på det danske marked, og året efter omsatte Apple for 50 millioner kroner.

Siden blev han europæisk chef for Apple og havde topstillinger i Compaq og Hewlett Pacard (HP), inden han blev topchef i danske Thrane og Thrane.

Wather Thygesen har også brugt sin sans for en god forretning som bestyrelsesmedlem i Novozymes og Vækstfonden.

Nu til dags er han ud over formandsposten i Royal Unibrew også formand for bestyrelserne i Sonion Holding og Kartago Development og medlem af bestyrelsen i GHSP.

Walther Thygesen blev uddannet civilingeniør fra DTU i 1975. Senere tog han en MBA i Finance & Marketing på Stanford University.

Erhvervsmanden har en tvillingbror og stammer fra Djursland. I dag bor han i Allerød med sin hustru, Lis, og har to voksne børn og to børnebørn.

Familien optager en del af hans fritid, men han finder også tid til at dyrke sport. Blandt andet spiller han golf og cykler.

Walther Thygesen skulle have markeret den runde fødselsdag med en fest sammen med sin tvillingbror. Den er dog aflyst på grund af risiko for smitte med coronavirus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

Annonce