Holstebro

Kunder må være tålmodige med at få fingre i en peberspray

Der har været "fornuftig" efterspørgsel på peberspraysene, fortæller indehaver af Jagt og Fritid i Holstebro, Ivan Trøst. Men butikken har endnu ikke fået sprayen hjem. Foto: Jan Briks

En våbenforhandler i Holstebro har fået flere henvendelser om peberspray, men har endnu ikke fået sprayen hjem.

Holstebro: Den 1. januar blev det lovligt for våbenforhandlere at sælge pebersprays. Men når kunderne i dag ringer til Ivan Trøst, der har jagtbutikken på Struervej i Holstebro, for at høre til, om han kan sælge dem en dåse peberspray eller to, må han pænt bede dem vente.

- Sidst jeg snakkede med min grossist, havde han ikke fået importtilladelsen hjem endnu, så det venter vi på sker, siger Ivan Trøst, indehaver af Vestjysk Jagt og Fritid.

For få dage siden stillede folketingspolitiker Kenneth Kristensen Bjerth (DF) spørgsmål til justitsminister Søren Pape Poulsen (KF) om, hvorfor der endnu ikke er udstedt importtilladelse til pebersprays fra politiet i Danmark.

Men Jesper Byskov, der er afdelingsleder i våbenafdelingen i Politiets Administrative Center i Holstebro, fortæller:

- Der er udstedt en hel række importtilladelser, så hvis butikken er godkendt som våbenhandler, er der ikke andet end importtilladelsen, der står i vejen for at sælge peberspraysene, forsikrer han.

Men i butikken i Holstebro har man altså endnu ikke hørt fra grossisten, så hvor lang ventetid, kunderne må se frem til, er fortsat umuligt at sige.

15-20 henvendelser

Dog har Ivan Trøst siden 2. januar, hvor butikken åbnede dørene efter nytår, fået 15-20 henvendelser fra folk, der vil købe en dåse.

- Kunderne er blandt andet nogle, der har haft indbrud, som vil have det til at forsvare sig med. Og så er der nogle kvinder, der er bange for at være alene hjemme, siger indehaverne, der har skrevet folk op til dåserne, så de er de første, der får lov at købe, når de kommer i butikken.

Typisk er det en eller to dåser, folk har bestilt.

- Men der er da en enkelt, der har bestilt tre, siger han.

Kravene til de pebersprays, der må sælges på det danske marked er en smule anderledes, da man i Danmark kun tillader et indhold på 500.000 Scoville Heat Units, mens man i andre europæiske lande er på over to millioner.

I Politiets Administrative Center kan Jesper Byskov fortælle, at syv personer på landsplan har søgt om dispensation, så de kan få lov at bruge pebersprayen udenfor hjemmets fire vægge. Dispensationen er tiltænkt ofre for samlivsrelateret vold eller stalking. Endnu er ingen af ansøgningene færdigbehandlet.

0/0
Annonce
Holstebro For abonnenter

Den herlige fest, der ikke nødvendigvis vil blive talt om igen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Ulv eller sjakal? Noget er på færde på Tangen

Lemvig

Ungdommen går sammen på Tangen

Lemvig For abonnenter

Tre huller i bybilledet fyldes ud

Lemvig

FCM-spillere skal træne i Harboøre

Livsstil For abonnenter

Lisbeth Østergaard: Du skal kunne finde lykken i leverpostejslivet

Sport For abonnenter

- Nu er det mig, de andre holder øje med og måler sig op imod

Lemvig For abonnenter

Skal der spares eller ej: Vi aner ingenting

112

Ville undvige dyr - endte på taget

Annonce