Annonce
Lemvig

Kunderne har savnet butikkerne: "Dejligt at I er her igen"

Så er der atter liv i Lemvigs gågader. Foto: Johan Gadegaard.
Nu er det igen muligt at handle i butikkerne, og den første uge efter genåbningen har givet travlhed i Lemvigs butikker.

Lemvig: Byernes gågader har ligget tomme og triste hen i den 66 dage lange nedlukning af detailhandlen. Men mandag den 1. marts var det slut. Butikkerne - i hvert fald hovedparten af dem - kunne igen slå dørene op.

Genåbningen har givet travlhed i butikkerne. Vi tog på en lille reportagetur lørdag formiddag i Lemvigs gågade Vestergade, hvor der på en kold og smådryppende dag var masser af liv i både gaden og inde i butikkerne.

Lemvig Boghandel fik fra årsskiftet i en ny ejer i skikkelse af Claus Søgaard-Christensen fra Aarhus. Han ejer i alt otte boghandler - han står ikke selv i butikkerne. Den nye ejer begyndte således med at have lukket i to måneder. Til gengæld var der masser af travlhed, da dørene endelig blev slået op.

- Det har været en intens og god uge. Vi har haft rigtig meget at se til, og vi har byttet mange julegaver, sagde den daglige leder af Lemvig Boghandel, Mariann Ardal, mens hun var i gang med en ekspedition.

Henriette Roed fra Lemvig er i Lemvig Boghandel for at bytte en julegave. Hun bliver ekspederet af Ole Rabjerg. Henriette Roed er glad for, at der igen er kommet liv i byen. Foto: Johan Gadegaard

Hun kan tydeligt mærke, at kunderne har længtes efter at kunne handle.

- En bemærkning som "dejligt at I er her igen" har vi hørt rigtig mange gange i denne uge. Det er rart med sådan en opbakning, sagde Mariann Ardal.

Blandt kunderne i boghandlen var Henriette Roed fra Lemvig. Hun skulle have byttet en julegave.

Annonce

Skønt med liv i byen

- Jeg har valgt at vente nogle dage med at gå ud at handle, fordi der sikkert var meget tryk på de første dage. Det er skønt, at der er kommet liv i byen igen, og nu kan jeg også finde ud af ugedagene igen. Det var svært under nedlukningen, fordi alle dage lignede hinanden, sagde Henriette Roed.

Nu venter hun bare på, at resten af samfundet lukker op igen.

- Jeg savner at spille bridge, at vinterbade og dyrke gymnastik. Det håber jeg, at der snart bliver mulighed for, sagde Henriette Roed.

Hos herretøjsbutikken Hos Søren var der ganske som i Lemvig Boghandel pænt med kunder. Det var dog tydeligt, at de begge steder var opmærksomme på at holde afstand til hinanden.

Indehaver Søren Hansen og hans to medarbejdere havde travlt med ekspeditionerne, og de tre prøverum var fyldt op.

Annonce

En fantastisk uge

- Det har været en fantastisk første uge efter genåbningen. Hvis det kan blive ved sådan i tre uger, så kan vi indhente meget af det tabte under nedlukningen. Der er en god stemning. Vi har savnet kunderne, og de har savnet os, og samtidig fungerer det hele meget trygt med håndsprit, mundbind og afstand, sagde Søren Hansen.

Indehaveren af Hos Søren, Søren Hansen, kan berette om en fantastisk åbningsuge: Hvis det fortsætter sådan i tre uger, kan vi indhente meget af det tabte under nedlukningen. Foto: Johan Gadegaard.

Han var lidt nervøs for, hvordan det ville gå med genåbningen.

- Jeg har ingen netbutik, så jeg har overhovedet ikke solgt noget under nedlukningen. Men heldigvis har det været fantastisk her i den første uge - jeg havde ikke set det komme i det omfang, sagde Søren Hansen.

Det er ikke kun det allernyeste tøj, han har langet over disken. Der er også solgt varer fra efterår- og vinterkollektionerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce