Annonce
Mærkedage

Kunstbedstemor med slag i

Kunsthistoriker Bente Scavenius ved eventyreren og forfatteren Troels Kløvedals begravelse fra Holmens Kirke i København 3. januar i år. Torsdag den 12. december fylder Bente Scavenius 75. Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
Bente Scavenius er en kompetent kunstformidler i tv og en travl bedstemor. Torsdag den 12. december runder hun 75 år.
Annonce

75 Tv-seere kender Bente Scavenius som en vidende og dygtigt formidlende deltager i en række DR-programmer om kunst - vi nævner i flæng "Kunstquizzen", "Kunsten at blive snydt" og "Danmarks bedste portrætmaler".

Scavenius, som fylder 75 år torsdag den 12. december, er uddannet kunsthistoriker, og hendes fag "er blevet hendes liv", som hun selv udtrykte det i et interview i Billed Bladet i 2018.

Hun er vokset op på godset Klintholm på Møn, der har været i familiens eje siden 1798.

Det var et møde som 12-årig med Rembrandts malerier på Rijksmuseum i Amsterdam, der gjorde udslaget for hendes livsbane.

Bente Christina Brønnum Scavenius, som hendes fulde navn er, blev student i 1967 efter at være flyttet til hovedstaden og mag.art. i 1981.

Hun har siden undervist på universitetet i København og Aarhus og udgivet en snes kunsthistoriske bøger.

Blandt dem "Hammershøis København" (2003) om maleren Vilhelm Hammershøi, hvis billeder fra tiden omkring 1900 har vundet stadig større international opmærksomhed de senere år.

Hun holder også foredrag om kunst, skriver artikler som kunstkritiker og holder i det hele taget dampen oppe arbejdsmæssigt, pensionsalder eller ej.

Bente Scavenius har siden 1974 været gift med skuespilleren Joen Bille. De bor i Lille Strandstræde i København og har sommerhus på Møn.

- Vi er jo begge privilegerede på den måde, at vi har været fuldstændigt optagede af vores arbejde, uden at det har tæret på os på samme måde, som hvis vi havde haft et fysisk hårdt arbejde, siger Bente Scavenius til Billed Bladet.

Parret har to børn, Beate Bille og Peder Bille, som begge er skuespillere, samt en flok børnebørn.

- Jeg er en travl bedstemor, siger Bente Scavenius om sig selv.

Middag på Fredensborg Slot i anledning af dronning Margrethes fødselsdag den 16. april 2015. Blandt gæsterne var kunsthistoriker og forfatter Bente Scavenius sammen med sin mand, skuespiller Joen Bille. Den 12. december fylder Bente Scavenius 75 år. Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce