Annonce
Struer

Kunstgræsbane i Struer rykker nærmere: hyrer rådgiver

Karsten Lund, der er formand for Struer Boldklub og aktiv i Struer Kunstgræs, oplyser, at arbejdet med at søge fonde til finansieringen af kunstgræsbanen skrider planmæssigt frem. Arkivfoto

Struer Kommunes kultur- og fritidsudvalg har bevilget 250.000 kroner til en rådgiver i forbindelse med anlæggelse af en kunstgræsbane ved Struer Energi Park. Kunstgræs Struer er i fuld gang med at søge fonde til den miljørigtige kunstgræsbane.

Struer: En kunstgræsbane ved Struer Energi Park er rykket et skridt nærmere.

På sit møde i denne uge frigav Struer Kommunens kultur- og fritidsudvalg nemlig 250.000 kroner til en rådgiver i forbindelse med anlæggelsen af kunstgræsbanen. Rådgiveren skal arbejde med forundersøgelser, projektering og udbud.

- Vi er meget godt tilfreds med, at denne del af arbejdet nu kan gå i gang, siger formanden for Struer Boldklub, Karsten Lund.

De 250.000 kroner tages af den samlede bevilling på fire millioner kroner, som Struer Kommune har valgt at støtte en ny, miljørigtig kunstgræsbane med. I forvejen er der frigivet 150.000 kroner til fundraising. Det betyder, at der fra kommunens side er 3,6 millioner kroner tilbage til etableringsfasen.

- Det kræver specialviden at anlægge en miljørigtig kunstgræsbane, så det er rigtig fint, at kommunen hyrer en ekstern rådgiver til dette arbejde, siger Karsten Lund.

Det er alle fodboldklubber i Struer Kommune - på nær Thyholm - der står bag etableringen af en kunstgræsbane på stadionet ved Struer Energi Park. De lokale klubber har dannet Struer Kunstgræs, der lige nu arbejder ihærdigt med at få finansieringen på plads. Det er anslået, at en miljørigtig kunstgræsbane vil koste i omegnen af 6,5 millioner kroner. Der mangler således 2,5 millioner kroner for at være i mål.

- Vi er i øjeblikket i fuld gang med at søge fonde. Det skrider planmæssigt frem, siger Karsten Lund.

Annonce

Der er allerede mange, der har bakket op, og vi fortsætter med at kontakte de lokale virksomheder i den kommende tid.

Karsten Lund, Struer Kunstgræs

Stor signalværdi

I forbindelse med finansieringen søges der også sponsorater fra lokale virksomheder.

- Der er allerede mange, der har bakket op, og vi fortsætter med at kontakte de lokale virksomheder i den kommende tid. Selv om bidraget fra de lokale virksomheder måske ikke resulterer i et enormt stort beløb samlet set, så har det alligevel stor signalværdi i forbindelse med fondsansøgningerne. Hos fondene bliver der lagt mærke til den lokale opbakning til banen, siger Karsten Lund.

Kunstgræsbanen, der kan forlænge fodboldsæsonen for både seniorer og ungdomsspillere, kan være klar til brug i efteråret i år. Det er i hvert fald det, som Struer Kunstgræs ønsker og håber på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fængslet i fire uger efter indbrud

112

24-årig lemviger kørte galt ved Skive

Annonce