Annonce
Kultur

Kunstmuseum klar til at åbne

O.D. Ottesen malede dette maleri, "En Rose i Soldatens Knaphul", i 1884, der med sin lyserøde rose og erindringsmedalje refeterer til krigen i 1864. Foto: MSJ-Kunstmuseet Brundlund Slot
Museet for Religiøs Kunst åbner tirsdag den 2. juni. Omkring en tredjedel af museets 45 frivillige afventer lige situationen, inden de melder sig til en vagt.
Annonce

Lemvig: Museet for Religiøs Kunst er klar til at modtage gæster fra tirsdag den 2. juni.

Landets museer måtte åbne tidligere end forventet i genåbningen af landet, og det betød, at Museet for Religiøs Kunsts direktør fik travlt med at sammensætte vagthold blandt de frivillige.

- De har været gode til at springe til med kort varsel. Det er imponerende, siger direktør Christine Løventoft.

Kunstmuseet på Strandvejen har omkring 45 frivillige, der langt hen ad vejen står for den daglige drift med f.eks. at sælge billetter og passe cafeen. Mange af de frivillige er oppe i årene, og det er ikke alle, der i denne coronatid har lyst til at genoptage arbejdet som frivillig på museet.

- Der er cirka en tredjedel af vores frivillige, der lige afventer situationen, inden de melder sig til en vagt. Det er fuldt forståeligt, siger Christine Løventoft.

Det betyder, at der bliver et par lukkedage i den første uge. Der er således lukket fredag den 5. juni og lørdag den 6. juni. Fra søndag den 7. juni er der åbent som normalt.

I juni kører cafeen i en reduceret udgave. Her bliver der solgt drikkevarer, is og vakuumindpakkede muffins. I løbet af juni bliver det besluttet, om der skal være fuld sortiment fra juli.

- Når vi begynder med et lidt begrænset udvalg i cafeen, betyder det, at vi kan nøjes med at være to i stedet for tre på vagt ad gangen, siger Christine Løventoft.

Omvisningerne begynder fra den 14. juni.

Museet for Religiøs Kunst åbnede lørdag den 7. marts udstillingen "Kunst fra grænselandet". Den tæller 27 kunstnere, der har det til fælles, at de enten er født eller har været aktive i Sønderjylland eller i de gamle hertugdømmer Slesvig og Holsten. Værkerne er lånt hos Kunstmuseet Brundlund Slot i Aabenraa.

Udstillingen nåede kun at være åbent i fire dage, inden Danmark lukkede ned på grund af smittefaren med coronavirus. "Kunst fra grænselandet" er blevet forlænget, så udstillingen kan ses til den 13. december.

Desuden har museet en permanent udstilling, hvor museets egne værker udstilles - her er blandt andre Bodil Kaalund, Maja Lisa Engelhardt, Peter Brandes og Laila Westergaard repræsenteret. Fra den 9. juni vil man også kunne se museets to nyeste erhvervelser - to malerier af Alexander Tovborg - i den permanente udstilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Forsøgte at bryde døre op

Annonce