Annonce
Struer

Kunstner om stavefejl: Det var altså med vilje

Det er stavefejlen her, som har udløst den megen snak. Foto: Bruno Nordensgaard
Det var en bevidst stavefejl i værket "Fremtiden er over os" på Mississippi, oplyser kunstneren bag
Annonce

Thyholm: "Make mistakes, your human, not robot" har den engelske street art-kunstner Richard Holmes sprayet på en væg på Mississippi på Thyholm som en del af værket "Fremtiden er over os".

Og det er helt bevidst, at der er en stavejl, oplyser Richard Holmes.

- Det er gjort med vilje. Sætningen fortæller om, at det er ok at lave fejltagelser, så derfor lavede jeg med vilje en fejl, forklarer han.

Skal det være helt grammatisk korrekt, så lyder sætningen "Make mistakes, you're human, not robot", og det blev der lagt mærke til fra gæster på Mississippi, oplyser formanden for Mississippi, Bruno Nordensgaard.


Sætningen fortæller om, at det er ok at lave fejltagelser, så derfor lavede jeg med vilje en fejl.

Richard Holmes, kunstner


Dagbladet bragte i weekenden en artikel om fejlen i værket, hvor det fremgår, at formanden for Mississippi, Bruno Nordensgaard, ikke havde opfattet det som en fejl. Og det står han ved efter kunstnerens forklaring.

- Jeg havde ikke opfattet det som om, det var med vilje. Richard (Holmes, red.) sagde bare, at der var en fejl, men at det var han sikker på, ingen ville opdage, siger Bruno Nordensgaard.

Annonce

Sprogbarriere

Richard Holmes oplyser til Dagbladet, at han havde forklaret Bruno Nordensgaard, at fejlen var lavet sådan med vilje, netop for at understrege, at det er i orden at lave fejl.

- Men det er ikke sikkert at han har forstået det. Jeg forklarer mig ikke altid så godt på dansk, og Bruno forstår ikke så godt engelsk, så der er en sprogbarriere. Jeg troede, han havde forstået det, men det havde han åbenbart ikke, siger Richard Holmes.

Det er street art-kunstneren Richard Holmes, der har lavet "Fremtiden er over os" på Thyholm. Dagbladet besøgte ham mens han var i gang med at svinge spraydåserne. Arkivfoto: Morten Stricker

Om hvorvidt det var med vilje eller ej er Bruno Nordensgaard ikke så interesseret i. Han nyder værket, som det er.

- Jeg ser det som en del af kunstværket, og det skal jeg ikke blande mig i. Det er et smukt værk uanset hvad, siger Bruno Nordensgaard.

"Fremtiden er over os" blev vist for offentligheden for første gang sidste weekend, og er nu en permanent del af Mississippi. Med bevidst stavefejl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce