Annonce
Struer

Kunstnere arbejder sammen pr. post

Kit Longfors (t.v.) deltager i Ivana Blanco Gross? »Un-send«-projekt. Når det slutter, vil alle værkerne blive bortauktioneret til fordel for velgørende formål. Det eneste, der bliver tilbage, er en dokumentarfilm, som filmes undervejs. Foto: Johan Gadegaard

Billedkunstneren Kit Longfors fra Jegindø deltager i stort internationalt kunstprojekt, hvis kunstneriske frugter kan nydes på Mississippis sommerudstilling.

Selv om vi lever i en tid, hvor e-mails og sms'er truer den gammeldags brevpost, så er der ofte breve i bunken, når Kit Longfors tømmer sin postkasse i hjemmet på Jegindø.

Ivana Blanco Gross har i nogle dage boet på Jegindø i Kit Longfors? hyggelige hjem.

Kuverterne kommer fra en række kunstnere over hele verden, som hun udveksler postkort med.

Det sker som led i det internationale kunstprojekt »Un-send«, hvor 65 kunstnere i 32 lande sender egenproducerede værker i postkortstørrelse til hinanden, som de så arbejder videre med og sender tilbage.

»Det er en ny oplevelse, hver gang man åbner kuverten. Man ved aldrig, hvad det er for en følelse, man gennemlever,« fortæller Kit Longfors, der kom med i projektet på anbefaling af en hollandsk kunstner, som kender den argentinsk-amerikanske konceptkunster, Ivana Blanco Gross, som har startet projektet.

Kit Longfors er begejstret for at være med i projektet.

»Det er sjovt og spændende at se, hvad der sker med værket fra den første til den sjette udveksling,« siger hun.

Og Jegindø-kunstnerens deltagelse betyder nu, at lokalområdet får mulighed for at nyde nogle af resultaterne.

Fra på fredag kan et udvalg af værkerne ses på kunst- og kulturcenter Mississippi i Hvidbjerg, som er et af foreløbigt seks steder verden over, hvor der er planlagt Un-send-udstillinger. Hvidbjerg er dermed kommet i selskab med både London og Orlando, Florida.

Af samme årsag har Ivana Blanco Gross, der til daglig bor og arbejder i New York, på det seneste været på Jegindø for at forberede Mississippis sommerudstilling, der åbner på fredag.

Annonce

Intim forbindelse

Hun har fået megen positiv respons på projektet, der skal køre i to år frem til januar 2017.

»Når kunstnerne arbejder sammen på den måde, så er det en meget intim forbindelse, der både er følelsesmæssig og intellektuel. Effekten af udvekslingen har været meget positiv for mange af kunstnerne, så flere af dem har spurgt, om det kan fortsætte,« siger Ivana Blanco Gross.

Kit Longfors nikker. Hun har via »Un-send«-projektet lært kunstnere at kende, hun aldrig ellers ville have kendt.

»Jeg har lært en kunstner at kende i Argentina, som sætter en video op på min Facebook-væg hver dag, så jeg kan få danset lidt til morgenkaffen,« griner hun.

Udstillingen løber frem til den 2. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce