Kultur

Kunstnere indtager Vestergade

Med 17 opstillede pavilloner i Vestergade bliver dette års kunstnermarked det hidtil største. Pressebillede
Lørdag den 15. juni er der for tredje gang kunstnermarked i Vestergade i Struer. Gaden vil være fyldt med kunstnere, der både udstiller og arbejder.

Struer: Der vil være masser af kunst at kigge på, når der lørdag den 15. juni er kunstnermarked i Vestergade i Struer.

- Det er tredje gang, vi holder sådan et kunstnermarked, og med 17 opstillede pavilloner i gaden bliver markedet det hidtil største, fortæller Charlotte Hviid, der er indehaver af Ostemesteren.

Det er Charlotte Hviid, der sammen med butikschef Merethe Heimose fra Kop & Kande - på vegne af de handlende i gågaden Vestergade - har stået for planlægningen af arrangementet.

- Det første år var kunstnermarkedet utrolig godt besøgt, mens der var lidt færre besøgende sidste år. Vi håber, at mange vil kigge forbi i år, siger Charlotte Hviid.

Der er 14 kunstnere på plakaten, og desuden deltager en række elever fra billedskolen i Struer. De vil befinde sig i det tomme butikslokale på hjørnet af Vestergade og Torvegade - dér, hvor Kappel Guld, Sølv & Ure tidligere havde til huse. Her var der både være udstilling og arbejdende elever.

- Det er ligeledes kendetegnende for resten af kunstnermarkedet - der vil både være udstillinger og arbejdende værksteder. Der vil blandt andet være kunstnere, der fremstiller smykker, siger Charlotte Hviid.

Blandt deltagerne finder man også kunstnere fra det forholdsvis nye Galleri Torvegade 1 i Struer, der jo nærmest kun skal rundt om hjørnet for at være midt i kunstnermarkedet.

Der vil være levende musik til at sætte stemningen yderligere i vejret, og de kreative kunstnere opholder sig i gaden i butikkernes åbningstid, hvilket vil sige til kl. 13.

De deltagende kunstnere er: Tina Poulsen (minksjaler), Ulla Andersen (maleri), Struer Billedskole, Jonna Helmin (kort og æsker), Else Støttrup (glas), Marie Hillerup (raku), Kirsten Rysberg (galleri), Karin Toftgaard (akvarel), Britta Jespersgaard (keramik), Glasladen, Peder Christensen (pileflet), Lilli Nielsen (smykker), Pernille Langston (sølvsmykker), Jan Rysgaard (smykker) og By Grud (smykker).

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Vendte rockerlivet ryggen - nu skal han afsone med dem: Er bekymret for at blive overfaldet – eller det, der er værre

Tophistorier

Kultur

Søstrene Bisp: Med fadervor kan vi lægge vores bekymringer fra os

Fadervor: Niecen skal døbes, bedstefar begraves, sønnen konfirmeres, eller familien skal i kirke juleaften, for sådan har vi altid gjort. Og hver gang folder vi vores hænder og beder i fællesskab fadervor, for også det har vi altid gjort. Nogle af os beder indfølt og i stor koncentration, andre af os tænker måske på noget andet, mens remsen næsten af sig selv kommer ud af munden - meditativt og i langsom takt - og et barn eller to spekulerer måske på ord som ”vorde” og ”skyldnere” og forstyrrer mor eller far med et hviskende ”hvad betyder det?”. Skal vi være ærlige, forstår mange af os voksne heller ikke fadervor til fulde, men det har vi mulighed for bedre at kunne nu. I bogen ”Oplysning til borgerne om Fadervor” gennemgår Marianne Christiansen, biskop over Haderslev Stift, og Tine Lindhardt, biskop over Fyens Stift, bønnen sætning for sætning - ord for ord. De er ikke altid enige, men i bogen reflekterer de på skift og kommenterer hinandens tanker, og de håber, at det kan føre til, at læserne vil tænke videre og også føle, at de har fået hjælp til en større forståelse af bønnen og den kristne tro. - For der er en større interesse for bøn i dag. Flere kristne er begyndt at tænke over deres egen bøn - måske fordi muslimerne og deres måde at bede på er langt mere synlig, siger Marianne Christiansen og tilføjer: - Vi vil også gerne have, at fadervor ikke blot er et passivt beredskab, man griber til, når man for eksempel sidder ved et dødsleje, men at man får et mere dagligdags forhold til bønnen.

Lemvig

Første spadestik til Klimatorium taget: - Vi giver jo vores verden tilbage til børnene

Danmark For abonnenter

Ulykkestoget på Storebælt skal destrueres: - I respekt for afdøde, pårørende og personalet skal intet genbruges

Lemvig

Anlæg udvides med 1100 kvadratmeter og ny rørledning føres over fjorden: Spildevand fra Lemvig skal pumpes videre til Harboøre

112

Brandmænd kæmpede 18 timer for at få slukket brand: Reddede 80 svin

Annonce