Annonce
Lemvig

Kunstnergruppe debuterer på Fyret

Kunstnergruppen Klangbund med fra venstre Lars Pryds, Lene Lundgaard, Lisbeth Tolstrup og Birgitte Hansen. Pressefoto

Kunstnerne fra Klangbund har inviteret gæsteudstillere med til sin første udstilling på Bovbjerg Fyr

Annonce

Bovbjerg: Det er Kunstnergruppen Klangbund, som her i juli smykker lokalerne på Bovbjerg Fyr som månedens kunstudstilling.

Klangbund tæller fire billedkunstnere fra Struer, Slagelse og Sakskøbing.

Birgitte Hansen arbejder i stramme geometriske rytmer, smukt afbalancerede og i forskellige trykteknikker. I nogle kompositioner er der tale om dæmpede farveskalaer, i andre en bevidst afsøgning af kontraster og sammenstillinger i stærke, rene farver. Birgitte er inspireret af COBRA-kunstnere som Richard Mortensen og Egill Jakobsen.

Over for hende kan opleves Lene Lundgaard, der i sine malerier gerne tager afsæt i musik. Det kan være kompositioner eller sange, hvilket kan aflæses af enkelte titler og ses i de poetisk komponerede strøg, kulørstærke og med plads til at indlæse egne fortællinger.

Lars Pryds arbejder ekspressivt, ofte med afsæt i collageteknikken - med referencer til mestre som Picasso, Braque og Schwitters. Hans fascination af sammenhængen mellem brugs- og udtryksgrafik kommer til udtryk i for eksempel brug af gamle fotografier og elementer som tegn og bogstaver. Lars er i øvrigt af Bjerre-slægten: Hans morfar er født 1892 i Dybe, hans mor 1921 i Nørlem - så for ham er det som at vende tilbage til rødderne at udstille i Bovbjerg.

Klangbunds fjerde kunstner, Lisbeth Tolstrup, har valgt at udstille to typer af arbejder. Dels værker i kategorien fiber art, dels collager hvori billedfortællinger tilbage fra blandt andet hulemalerierne, paradisberetningen sammenstilles med moderne fotos, tekstiler og ikoniske madonnaer.

Udstillingen på Bovbjerg Fyr er debut for Klangbund, der er stiftet i marts 2017, og de har til lejligheden inviteret to gæster med på udstillingen: Keramiker Anne Hennig-Olsen, Lemvig, udstiller nogle store smukt dekorerede kuglekrukker i stentøj. Jens Stobberup, Struer, viser serier af skulpturelle arbejder i bronze. Deres værker indgår i dialog med værkerne fra Klangbund. Udstillingen er opbygget i helheder, hvor der i rytmiske forløb er lagt op til, at fyrets besøgende gæster selv kan gå på opdagelse - frem for at vise de enkelte kunstnere hver for sig er der forsøgt skabe harmonier i de enkelte udstillingsrum.

Samtidig med "Klangbund med gæster" vises på Fyret en mindre udstilling med Katrine Ørnstrup og Brynhild Tophøj, der udstiller eksempler på den gamle kurvebinderteknik løbbinding og moderne variationer over henholdsvis åbent og lukket løb. Denne udstilling kan ses i fyrets gamle smedje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce