Annonce
Navne

Kurdisk flygtning fra Syrien åbner egen butik

29-årige Zinar Omar viser her en appelsin og en mandarin, der stadig har stilk og blade på fra de træer, de har groet på. Fotos: Ninna Pirchert
29-årige Zinar Omar er rykket ind på adressen Sønderlandsgade 11, hvor han nu driver en forretning med navnet Byens Minimarked & Slagter.
Annonce

Holstebro: I køledisken ligger lammekorteletter og andet halal-slagtet kød. I kurvene ligger appelsiner med friske blade på stilken side om side med andet frugt og grønt. I frostboksene ligger der falafler, og i køleren frister stærke pølser ved siden af filodej og feta. På hylderne står store dunke med syltet grønt ved siden af konservesdåser, feta, fladbrød og andre orientalske varer.

Udvalget er stort i minimarkedet, der er åbnet på adressen Sønderlandsgade 11 i Holstebro.

Indehaveren af butikken, der har fået navnet Byens Minimarked & Slagter, er 29-årige Zinar Omar. Han er kurdisk flygtning fra Syrien, hvor han blandt andet har levet af at sælge tøj. Han har boet i Danmark i fire år.

Med tolkehjælp fra en tyrkisk kurder, der har boet i Danmark i mange år, fortæller han, at han bor i Asagården sammen med sin kone og parrets tre børn på fire år, to år og et halvt år. Zinar har også to brødre og deres familier i byen, og han får hjælp fra brødre til at drive forretningen, der holder åbent alle ugens dage.

- Han har planer om at ansætte én, der har forstand på kød, men foreløbig er det ham alene med hjælp fra brødrene, forklarer tolken.

Zinar Omar har lejet sig ind i de 140 kvadratmeter store lokaler. Ifølge indehaveren tiltrækker butikken både etnisk danskere og folk med udenlandske rødder.

- Der bor mange ældre i området omkring Sønderlandsgade, og mange af dem kommer ind i butikken for at købe og for at snakke, fortæller den nyetablerede butiksindehaver med hjælp fra tolken.

Fra køledisken har Zinar Omar taget en hel lammebagende, der lige som oksekødet er slaget efter religiøse forskrifter.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce