Annonce
Læserbrev

Kvalitetskultur. Løfter Holstebros samlede kulturliv – og styrker lokaløkonomien

Musikteatret bør betragtes som en institution, der både spiller en vigtig rolle for kommunen og udgør en katalysator for hele kulturlivet, mener Christian Have. Arkivfoto: Scanpix

Debat: Driver Musikteatret Holstebro rovdrift på de lokale kulturforbrugere ved simpelthen at lave for mange store arrangementer, som øvrige aktører ikke kan konkurrere med?

Sådan kan det måske se ud ved første øjekast. Men som den forgangne weekend demonstrerede, er der publikum nok til, at Holstebro kan huse adskillige stort anlagte arrangementer på én gang.

Musikteatret havde selv solgt 11.500 billetter til koncerterne med henholdsvis Sting og Anne, Sanne & Lis. Parallelt hermed dukkede ikke mindre end 15.000 mennesker op til Street Food Festival, mens festivalen Udkantsrock satte sin egen besøgsrekord med mere end 1.000 besøgende.

Ingen af disse arrangementer havde sandsynligvis haft mærkbart større publikum ved at have været fordelt udover to-tre forskellige weekender i stedet for blot én. Det grundlæggende fællestræk for de i øvrigt vidt forskellige arrangementer er, at der var høj kvalitet på programmet – og når kvaliteten er god, skal publikum nok komme.

Som Sting-koncerten beviste, er publikum endda villige til at komme ganske langvejs fra. Ikke mindre end to tredjedele af publikum – dvs. godt 5.000 mennesker – kom mere end 35 kilometer væk fra.

Det betyder, at Musikteatrets arrangementer skaber en værdi, der ligger langt udover blot enkeltstående oplevelser for de lokale. De bliver samtidig visitkort for Holstebro, som giver folk lyst til at vende tilbage for at få flere store kulturoplevelser i byen – både Musikteatret såvel som dem, alle byens øvrige aktører kan præsentere.

Hertil kommer den økonomiske værdi, der ligger i de mange besøgende, der indlogerer sig på byens hoteller, shopper i butikkerne og spiser sig mætte på caféerne og restauranterne.

Havde hotelkapaciteten i kommunen været større, havde der tilmed været basis for en endnu større indtjening. Ikke blot for hotellerne, men lige så vel for detailhandelen og restaurationsbranchen. Overnattende gæster bruger som bekendt en hel del flere penge end dem, der ankommer og forlader byen samme dag.

Der er således et stort potentiale for at gøre Holstebro til en kulturhub med en endnu stærkere tiltrækningskraft for borgere i de omkringliggende kommuner og resten af Danmark.

Måden, det kan ske på, er selvfølgelig først og fremmest, at alle kommunens aktører fortsat leverer kulturoplevelser af høj kvalitet. Men hertil kommer også, at kulturlivet står sammen og får øjnene op for, hvordan kommunens forskellige kulturtilbud først og fremmest kommer hinanden til gavn.

Et stort publikum ved ét arrangement betyder som hovedregel ikke færre publikummer ved et andet. Tværtimod vil ethvert kvalitetsarrangement – uanset om det tiltrækker 1.000 eller 15.000 mennesker – netop bidrage til at styrke det samlede kulturliv i byen.

Det betyder, at Musikteatret bør betragtes som en institution, der både spiller en vigtig rolle for kommunen og udgør en katalysator for hele kulturlivet.

Annonce
Tilstrømningen beviste, at der er publikum nok til, at Holstebro kan huse adskillige stort anlagte arrangementer på én gang, mener Christian Have. Foto: Morten Stricker
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Eftersøgning i gang i Lemvig Havn

Sport

Billardklub fik ørene i maskinen

Holstebro

Familie på fem i ulykke på Holstebro-motorvejen: Barn indlagt på traumecenter

Annonce