Annonce
Mærkedage

Kvinden bag de 99 luftballoner rocker videre

Det er længe siden, Nena udgav kæmpehittet 99 Luftballons, men det er nok alligevel en evergreen, de fleste kan synge med på. (Arkivfoto) Christian Charisius/Reuters
Nena tog verden med storm i firserne og er internationalt en af de mest populære tysksprogede sangere siden Dietrich. Tirsdag den 24. marts fylder hun 60 år.

60 Den tyske pop- og rocksangerinde Nena Kerner, der tirsdag den 24. marts fylder 60 år, slog igennem med et brag i 1982.

Og siden har hun gjort Marlene Dietrich rangen stridig som alle tiders mest populære tysksprogede sanger.

I 1982 slog hun igennem med sin gruppe Nena i det tyske musikprogram Musikladen. Her debuterede hun med sin første single, Nur geträumt. Programmet har også vist optrædener af Stevie Wonder, Tina Turner og Abba.

Men den tyske sangerinde huskes nok bedst for hittet 99 Luftballons. Den dag i dag er sangen den mest solgte tysksprogede single nogensinde og kendes af folk i alle lande.

Sangen adskilte sig fra de samtidige tyske popsange. Elektroniske trommer og synthesizer var mere gængs, men 99 Luftballons benyttede sig næsten udelukkende af analoge instrumenter.

Årene efter fik Nena stor succes. Sammen med sin gruppe var hun aktiv og nåede at producere fire succesrige albummer, inden gruppen blev opløst bare fire år efter kæmpesuccesen 99 Luftballons.

Sidenhen har Nena Kerner produceret en stribe albummer selv med blandet succes, og de fleste husker hende nok for succesen i firserne.

Men også de seneste år har mange tyskere hørt lyden af den velkendte firser-dronning.

Hun stod nemlig i 2019 for førstevokalen på bandet Schillers plade Morgenstund, der lå nummer et på de tyske hitlister. Hun optrådte desuden på Smukfest sidste år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Mindre opgaver rykkes frem

Lemvig

Campingpladser starter forsigtigt op

Annonce