Annonce
Holstebro

Lægebilen har været ude af drift hele, halve og kvarte dage og samtidigt i Holstebro og Lemvig: Vi vil ikke finde os i det

I 359 timer har lægebilerne i Holstebro og Lemvig været uden læger i juli, august og september. Foto: Johan Gadegaard
Der har både været hele, halve og kvarte dage, hvor lægebilerne i Holstebro og Lemvig har været ude af drift på grund af manglende lægebemanding. Også dage, som har overlappet hinanden.

Holstebro: Dagbladet kunne for nyligt afsløre, at lægebilen op til flere gange har stået stille i hele døgn i Lemvig og Holstebro i juli, august og september.

Nu viser det sig, at der har været markant flere dage end det, hvor lægebilen ikke har kørt. Efter at have spurgt yderligere ind til sagen, kan avisen nu afsløre, at der i alt har været 22 dage i Holstebro og Lemvig med større tidsrum uden lægebil. 11 i hver kommune.

Nogle af dem er hele dage og andre er halvdelen af dage med eksempelvis otte eller 12 timer, hvor lægebilen har været ude af drift.

Annonce

- Det er meget, meget utilfredsstillende. Det kan vi ikke på nogen måde godkende eller godtage, vi er jo enige om politisk, at de lægebiler skal køre, lyder det fra Susanne Buch (SF), som er en del af hospitalsudvalget i Region Midtjylland.

Tallene viser også, at der er dage, hvor lægebilen har været ude af drift samtidigt i Holstebro og Lemvig, og hvor lægebilen med nærmeste geografiske udgangspunkt har haft udgangspunkt i Ringkøbing eller Herning.

- Vi vil ikke finde os i det politisk, siger Susanne Buch.

Skal løses

Tirsdag samles udvalget for at diskutere situationen med akutlægebilerne samt lægevagten i Holstebro. TV MidtVest kunne for nyligt fortælle, at lægevagten havde manglet de fleste dage i en periode på adskillige uger.

Susanne Buch vil ikke på nuværende tidspunkt komme med konkrete løsningsforslag, men hun har alligevel gjort sig tanker om, hvor det kunne halte med akutlægebilen.

- I Lemvig kunne man eksempelvis kigge på boligsituationen. Her har læger tidligere kunne have hele familien med, men det er der ikke plads til længere, men når det så er sagt, så skal man jo også kunne tage på vagt alligevel, siger Susanne Buch.

Hun mener ikke, at det giver mening at benytte lægeassistenter i stedet for narkoselæger i lægebilerne.

- Det kan vi ikke gå med til, der er jo en grund til, at vi har brug for lægerne, siger Susanne Buch.

Hun mener, at der måske skal kigges på hele akutberedskabet, og det kan omhandle både ansættelsesnormer, boforhold og hvordan det er organiseret ledelsesmæssigt.

Hun kan tildels godt forstå, hvis borgerne føler sig utrygge, men maner også til besindighed.

- På den ene side kan jeg godt forstå det, men man skal ikke tro, at det hele sejler, for det gør det ikke. Det er dog klart, at vi er nødt til at finde nogle ret skrappe løsninger, siger Susanne Buch.

Annonce

Kan koste liv

Socialdemokraternes Morten Flæng er enig i, at situationen er uholdbar:

- Det er bare ikke godt nok. Det her kan ende med at koste liv, siger han.

Han gider ikke at høre på løsninger med paramedicinere eller andre lappeløsninger:

- Et stærkt akutberedskabet var et af de ben, som beslutningen om supersygehuset stod på. Og så undrer det mig såre, at det åbenbart er i de områder, hvor der er længst til sygehuset, at man har de største problemer. det var jo her, man skulle gøre absolut mest for at sikre, at der altid var læger, siger Morten Flæng:

- Hvis man endelig skal tale om paramedicinere, så må det da være der, hvor man har kortest afstand til sygehusene. Jeg ved godt, at man siger, at det er vanskeligst at rekruttere læger til vores område. Men at det bliver ved med at komme bag på dem, der skal få det til at fungere, forstår jeg ikke. Det er jo en præmis fra begyndelsen.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Kommune og borgere vil arbejde sammen for at få en omfartsvej ved Klinkby

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Der er bud efter kranen, men nye opgaver må vente - det kræver nemlig 100 lastbiler at flytte den

Leder For abonnenter

Hvis vi ikke vil indstille os på et ringere serviceniveau, må vi se at få alle i sving

Lemvig

Radikale kommer til at bide negle på valgaftenen: Kan partiet fastholde sin plads i byrådet?

Navne For abonnenter

Landmandssønnen fra Borbjerg brugte 110.000 kroner på at blive uddannet butler: - Det er jo bare et ganske normalt arbejde

Lemvig

Ung knallertkører undgik lige akkurat at brage ind i bil

Leder For abonnenter

De mørke skyer truer: Vi skal måske forberede os på en anden økonomi i hverdagen

Holstebro For abonnenter

Han blev ansat til at hjælpe veteranerne - nu har han sagt op: Jeg kan ikke være ansigtet udadtil for en indsats, jeg ikke føler er den rigtige

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Lemvig

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn

Struer For abonnenter

Marianne støtter Inger hele vejen, også når folk bliver grimme at høre på: - Hun er ikke bare en åndssvag kælling

Lemvig

Stor pumpe skal forhindre oversvømmelse i Lemvig by

Annonce