Annonce
Læserbrev

Lægehus i Bøvlingbjerg. Nordic Medicare skræmmer patienterne langt væk

Debat: Lægehuset i Bøvlingbjerg betjenes indtil videre af Nordic Medicare. Jeg har endnu ikke oplevet at møde den samme læge to gange – selv ikke, hvis jeg har haft brug for en opfølgning efter én uge.

Her under Corona-krisen har Nordic Medicare strammet Sundhedsstyrelsens vejledning mere end forsvarligt, så de forsøger at skræmme alle patienter væk.

Sundhedsstyrelsens corona-vedledning gik stort set ud på, at patienter ikke skulle møde op i venteværelset uden en aftale. Man skulle ringe til lægen først.

Det har Nordic Medicare så strammet til følgende tekst på deres hjemmeside:

"Nordic Medicares lægeklinikker modtager fra i dag torsdag den 12. marts 2020 kun akutte uafviselige patienter og foreløbig frem til mandag den 30. marts 2020. Alle andre patienter håndteres telefonisk."

Hvis man ringer til lægehuset i Bøvlingbjerg, får man kun fat i en sekretær. Kun undtagelsesvist og efter betydeligt pres kan man blive stillet igennem til en læge, som så kommer med en lang selvopfunden historie om, at Mette Frederiksen har bestemt, at lægen ikke må se nogen patienter med almindelige symptomer.

Dette er i direkte modstrid med Sundhedsstyrelsen, som for nylig har understreget vigtigheden af, at de praktiserende læger skal tage sig af alle former for sygdomme og symptomer:

"Husk at gå til lægen, når du har brug for det," skriver Sundhedsstyrelsen:

"Det er vigtigt, at man stadig bruger sundhedsvæsenet, når man har brug for det," understreger Niels Sandø, enhedschef i Sundhedsstyrelsen:

"Man skal ikke lade være med at gå til læge på grund af COVID-19. Den omstilling, som sundhedsvæsenet er ved at gennemgå for at håndtere COVID-19, bliver jo netop gennemført for at sikre, at man fortsat kan blive tilset af en læge og få behandling, hvis man har behov for det."

"Det er vigtigt, at du reagerer på symptomer, der bekymrer dig, og at du bliver udredt og kommer i behandling for eventuel sygdom. Ligesom det er vigtigt, at du møder op til eventuelle kontrolbesøg, som der er aftalt og ikke er blevet udskudt," siger Niels Sandø fra Sundhedsstyrelsen."

Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen/Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

To mand reddet fra kæntret skib

Annonce