Annonce
Læserbrev

Lægemangel. Så får man endelig en god doktor, og så går han på pension

Debat: Det var lige godt satans.

Jeg går ud fra, at jeg godt må lade mine frustrationer få frit løb her i mit læserbrev.

Det var fandens at læse, at min gode doktor Hans Holmsgård i Thyborøn går på pension næste sommer.

Jeg har haft kort tid, synes jeg, jeg skiftede til ham efter utilfredshed med min tidligere læge, så får man endelig en god og venlig doktor. Og så går han på pension.

Jeg forstår ham sådan set godt, idet hans kone jo er syg. Og efter den anden doktor i Thyborøn blev ramt af sygdom, måtte Hans Holmsgård tage hans patienter og så bliver byrden for stor. Der bliver ingen fritid, kun en lang slidsom dag.

Én ting skal de alle på klinikken i Thyborøn vide, og det er, at de har været søde og rare hele vejen igennem. Bedre og mere forstående mennesker findes ikke.

Jeg vil allerede nu ønske Hans Holmsgård et rigtigt godt og fredeligt otium og håber, han tænker tilbage på undertegnede som jeg var som patient hos ham. Det har været dejligt at have ham til doktor. Vi er mange, der begræder hans ide med at stoppe.

Nu skal jeg så igen ud at finde en ny doktor. Håber det bliver en, der holder længe.

Annonce
Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce