Annonce
Erhverv

Længere ventetid på byggetilladelse

Der er blevet længere ventetid på byggesager i Holstebro Kommune. Arkivfoto: Nils Svalebøg
En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at ventetiden på en byggesag er stigende i Holstebro Kommune. Formanden for teknik- og miljøudvalget, Klaus Flæng, vil have nedbragt ventetiden.
Annonce

Holstebro: Nybyggere og virksomheder i Holstebro Kommune skal væbne sig med ekstra tålmodighed.

Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri, der har fokus på ventetiden på byggesager i landets 98 kommuner.

I 2018 var ventetiden på at få en byggesag igennem 34 dage. I 2019 var den steget til 43 dage i Holstebro Kommune.

Formanden for teknisk udvalg, Klaus Flæng (S), ærgrer sig over udviklingen, men han er ikke overrasket.

- Vi arbejder benhårdt på, at det skal blive bedre. Men vi må erkende, at sagsbunkerne har været voksende, da der er rigtig godt gang i byggeriet. 90 procent af sagerne er behæftet med fejl, så det betyder, at det tager længere tid, siger Klaus Flæng, der oplyser, at personaleudskiftning og ny lovgivning på området har givet længere ventetid.

- Vi følger udviklingen meget tæt. Det skal blive bedre. Vi har arbejdet med at forbedre indgangen til sagsbehandleren, så det fungerer bedre, siger Klaus Flæng, der godt kunne ønske sig flere ressourcer til afdelingen.

- Men det er min opgave at kæmpe for det, når der skal lægges budget. Vores ambition er at komme i den bedste tredjedel blandt kommuner i Danmark og gerne i top ti, siger udvalgsformanden.

Annonce

Midterplacering

I Midt- og Vestjylland ligger Holstebro i midterfeltet. Skive er nede på 20 dage, mens Viborg og Ikast-Brande er over 60 dage.

- Når en byggesag er fuldt oplyst, så burde den ikke ligge længere end 14 dage på kommunens bord, inden den borger eller virksomhed, der skal bygge, får et svar. Desværre er der ingen af vores midt- og vestjyske kommuner, der kan levere den service, siger Michael Nielsen, formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland i en pressemeddelelse fra Dansk Byggeri.

I Midt- og Vestjylland er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for alle kommuner det seneste år steget fra 37 dage til 43 dage.

- Jeg håber, at vores midt- og vestjyske kommuner vil gøre noget ved den voksende ventetid, for det er da ærgerligt for både borgere og virksomheder, at ventetiden på at få klaret papirarbejdet bliver længere. Hvis vi skal holde gang i væksten og skabe lokale arbejdspladser, så kan vi ikke lade os bremse af langsommelig sagsbehandling, siger Michael Nielsen.

Det er ikke kun i Midt- og Vestjylland, at ventetiden på en byggetilladelse stiger. Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for alle landets 98 kommuner er i løbet af det seneste år steget fra 46 dage til 50 dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce