forside

Lærere: Frihed til skolerne kan løfte undervisningen

Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, vurderer, at ny folkeskoleaftale kan give bedre undervisning. (Arkivfoto)

Danmarks Lærerforening tror, at eleverne vil opleve bedre undervisning med nyt folkeskoleforlig.

Kortere skoledage og mere frihed til den enkelte folkeskole kan løfte kvaliteten af undervisningen til gavn for eleverne.

Det mener Danmarks Lærerforening, efter at et bredt flertal i Folketinget onsdag er blevet enig om et nyt folkeskoleforlig, der indeholder færre klassetimer for de yngste elever og mere selvbestemmelse til skolerne.

- Nu får vi bedre mulighed for at fokusere på kvaliteten. Der har været rigtig meget fokus på kvantiteten. Det er en forkert prioritering, siger formand Anders Bondo Christensen.

- Nu får skolerne i et vist omfang frihed til at lave nogle prioriteringer, hvor kvaliteten kommer i højsædet, og det vil komme eleverne til gavn, siger han.

Aftalen betyder, at eleverne i indskolingen - op til 3. klasse - får 2,25 færre klokketimer om ugen.

For resten af eleverne får skolerne mulighed for at veksle to timer om ugen af den understøttende undervisning til timer med to lærere i klasselokalet. Det kan betyde kortere skoledage.

Anders Bondo Christensen fremhæver den mulighed, fordi der både politisk og blandt forældrene er et ønske om en varieret og spændende undervisning.

- Det er den type undervisning, der kræver mest af lærerne. Derfor kan det være en god prioritering at give eleverne lidt færre timer, hvis det så hæver kvaliteten af undervisningen, siger Anders Bondo Christensen.

Hos Danske Skoleelever er der først og fremmest tilfredshed med, at der er landet en aftale, og at den er bred.

Formand Sarah Gruszow Bærentzen glæder sig over, at der er nu er en afklaring om skoledagens længde, og at der i stedet kan komme fokus på undervisningen.

- Vi har glemt at diskutere motivation, lyst til læring, og at for mange skolelever er for pressede, og det håber jeg, at der nu bliver plads til, siger hun.

Sarah Gruszow Bærentzen håber, at flere penge til understøttende undervisning kan hjælpe til, at flere elever oplever en spændende skoledag.

- Der er rigtig mange skoler, der ser den understøttende undervisning som et godt initiativ, så eleverne kan fordybe sig i det, de har lært i den almindelige undervisning, men ikke har haft ressourcer til, siger hun.

0/0
Annonce
Lemvig

Løfte: Vi glemmer jer ikke

Indland

Også kvinder på Fyn og i Jylland fik mangelfulde kræfttjek

Lemvig For abonnenter

Sygeplejerske får stor hæder for at hjælpe nødlidende: Næste stop for 65-årige Anni Fjord er en flygtningelejr i Cameroun

Holstebro

Miraklet udeblev: Cecilie tabte kampen

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Læserbrev

Klima. Der skal en holdningsændring til

Debat: "Mine børn og børnebørn fortjener en bæredygtig fremtid" Og hvordan får de så det? Ét er sikkert, vi har alle et ansvar, og ikke mindst kræver det en holdningsændring til, hvordan vi behandler miljøet. Når man når en moden alder, og er blevet far til nu voksne børn og også blevet morfar, så har man jo set hvordan verden forandrer sig, og med hensyn til miljøet, desvære ikke til det bedre. Tingene har helt sikkert ændret sig, i min barndom fik man, for eksempel mælk i flasker, som kunne genbruges, og det var ikke noget særsyn at få vare i trækasser. Historien om den døde hval med 40 kilo plastik i maven, og de mange tons affald der bliver samlet i naturen, er jo stof til eftertanke, og hverken verdenshavene eller naturen er jo en kæmpe skraldespand. Når man er morgenmeneske, er det jo ikke noget særsyn at se kommunens folk i gang med at fjerne cigaretskodder, pizzabakker, Mcdonalds-emballage, og det desvære ikke skraldespandene, der bare skal tømmes. Plastik er helt klar en af de helt store syndere, og her er man jo også igang med det store seje træk med genbrug. Tror dog på at, vi i fremtiden skal sortere og genbruge endnu mere, både privat og hos virksomhederne. Et er sikkert, der skal tænkes tanker vedrørende vores fremtidige måde at behandle vores verden på, og hvilken verden vi vil efterlade til vores børn og børnebørn.

Danmark

Video: Se den fulde statsminister-duel mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke

Struer For abonnenter

Tidligere stemmesluger for DF vil tilbage som socialdemokrat: Jeg tror, jeg var gået uanset hvad

Lemvig

En tirsdag aften, vi aldrig glemmer: En helt forrygende aften på Kabbel

Lemvig

Brud med traditionen: Ingen heste på årets dyrskue

Annonce