Annonce
Lemvig

Læsere er kritiske efter ombygning af vej: 'Det er en ommer'

Det er især pullerterne, der er sat op på Ringkøbingvej syd for Lemvig, der bliver kritiseret af læserne. Foto: Johan Gadegaard

Der er ikke mange rosende ord fra læserne, efter Ringkøbingvej syd for Lemvig er blevet ombygget

Annonce

Lemvig: Der er alt andet end begejstring at spore hos avisens læsere over den nye udformning af Ringkøbingvej mellem Lemvig og Rom.

I kommentarsporet på Facebook til artiklen er langt hovedparten af indlæggene kritiske.

"Det er en ommer, man får jo angst når man kommer tæt på. Det ender med ulykker", skriver Maibritt Simpson, mens Kenneth Vinther Iversen er mere direkte i sin kritik.

"Det er den dårligste løsning der nogensinde er fundet på"

Mads Vestergaard Bech, der selv er lastbilchauffør, heller ikke er begejstret.

"(Jeg) tror, dem der har fundet på dette aldrig har været uden for deres kontor", skriver han i sin kommentar.

Flere peger på, at de hellere havde set en rigtig cykelsti på strækningen, men lederen af park- og vejafdelingen i Lemvig Kommune, Hanne Underbjerg, peger på, at det ikke var praktisk muligt.

- Hvis der skulle have været plads til en dobbeltrettet cykelsti, skulle Ringkøbingvej have været flyttet lidt mod enten øst eller vest. Men husene ligger flere steder tæt op ad vejen, og derfor var det ikke en mulighed. Desuden har man erfaring med, at hvis en cykelsti kommer til at ligge for langt fra en vej, så bliver cykelstien fravalgt af cyklisterne, forklarede hun i forbindelse med den oprindelige artikel.

Annonce

Pullerter er i søgelyset

Det er især pullerterne i siden af vejen, der bliver kritiseret. Flere peger på, at de ikke er til gavn for trafiksikkerheden, at de er med til at skabe utryghed, og at der er for lidt plads, når to større køretøjer skal passere hinanden.

"Der er allerede kørt nogle af pullerterne ned og jeg kan se, flere har været strejfet, så der vil komme flere påkørte. Tror det er endnu farligere for cyklister nu, for kommer man i lastbil og har sit sidespejl kært, så slår man et lille slagt med rattet, hvis man skal passere en anden lastbil og det kan blive ekstremt farligt, hvis der også er cyklister på stien. Kører selv i lastbil, flere gange dagligt på strækningen og frygter der sker alvorlige ulykker. For mig at se, er det helt klart en ommer og gerne inden det koster menneskeliv", kommenterer Torben Noes Mundbjerg.

Birthe Majgaard Ravn skriver, at hun kører på strækningen hver morgen og eftermiddag.

"Synes vejen er blevet meget smal, efter de har sat dem op! Er der jern/beton indeni eller vipper de bare op igen", skriver hun i sin kommentar.

Men vejen er ikke blevet smallere, forklarede Hanne Underbjerg tidligere.

- Kørebanen til bilerne er stadig seks meter, som den også var, før vi ombyggede vejen. Men med pullerterne og den brede afstribning giver et andet visuelt udtryk, hvor man som bilist føler, at vejen er smallere, sagde hun i den oprindelige artikel, og tilføjede, at pullerterne er udformet på en måde, så de vil rejse sig op igen, hvis de bliver ramt af en bil.

Hanne Underbjerg tilføjede, at udformningen af vejen er sket i et samarbejde med politiet, der har foreslået løsningen på Ringkøbingvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Venstre ved man aldrig, hvor er

Annonce