forside

Løkke-regering er kun en tiendedel i mål med reformer

Siden valget er arbejdskraften øget med knap 5000 personer. Men Kristian Jensen er ikke tilfreds endnu.

Finansminister Kristian Jensen (V) er stolt af den nyligt indgåede finanslovsaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

Ikke mindst fordi den målt på den såkaldte beskæftigelseseffekt går længere, end de hidtidige finanslove har gjort i dette årti.

1300 ekstra par hænder bliver der ifølge regnemaskinen i Finansministeriet leveret med aftalen.

Dermed er der nu netto tilført 4650 personer til arbejdsmarkedet som følge af de aftaler, der er indgået, siden Lars Løkke Rasmussen (V) blev statsminister.

Det er dog kun knap en tiendedel af de 55.000 personer, som Løkke-regeringens målsætning lød på dengang.

Det finder Mads Lundby Hansen, der er cheføkonom for den borgerlige tænketank Cepos, noget skuffende.

- Det er ærgerligt, man ikke er kommet tættere på målet, når der ifølge Dansk Industri er 45.000 ubesatte stillinger i private virksomheder, siger han og konstaterer, at støttepartiet Dansk Folkeparti har været knap så reformivrigt.

Ikke desto mindre er de 55.000 fortsat regeringens pejlemærke ifølge finansminister Kristian Jensen (V).

- Jeg havde gerne set, at vi var kommet længere, for det ville have gjort samfundet mere velstående.

- Men der har været en manglende appetit fra de andre partier i Folketinget til at lave reformer og øge arbejdsudbuddet.

- Vi ville gerne have lavet større skattelettelser, så gevinsten ved at komme i arbejde eller arbejde endnu mere blev større. siger Kristian Jensen.

Den økonomiske højkonjunktur har formentlig spillet ind i den sammenhæng.

Den politiske vilje til at stramme op har det traditionelt lettest, når statsfinanserne er anstrengte, og situationen påkræver det.

Men det argument køber Kristian Jensen ikke.

- Det er jo nu, at det er nemt at komme i arbejde, og derfor burde det være nu, at vi øger arbejdsudbuddet. Så kunne vi også undgå overophedning og større lønpres og på den måde forlænge opsvinget, siger ministeren.

Han kan endnu ikke sige, om Venstre også forud for det kommende valg vil sætte et lige så højt ambitionsniveau, selv om det nuværende langt fra har kunnet indfris.

- Det skal ikke bremse vores ambitioner om at gøre Danmark til et rigere land.

- Men vores snusfornuftige tilgang til tingene vil stadig være, at vi skal have pengene hjem, før vi bruger dem, siger han.

Venstre fremlagde i august 2016 sin såkaldte 2025-plan, der foruden at skaffe 40.000 ekstra personer til arbejdsmarkedet skulle hæve bnp med 65 milliarder kroner.

Det lykkedes dog ikke at skaffe opbakning til planen, som blev skrottet til fordel for en ny regering med deltagelse af Liberal Alliance og Konservative.

0/0
Annonce
Ulfborg/Vemb

Svar på DNA-test: Ulve stod bag drab på 37 påskelam

Lemvig

10 hold mere vil være med i populær fodboldturnering

112 For abonnenter

Betjent tog slange med hjem fra arbejde

Lemvig

Bedst blandt 400 hold - Oldboys-spillere vandt DM

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Læserbrev

Ikke-vestlige indvandrere. Får de mon også tolk med til tandlægen?

Debat: 540 procents stigning i tandlægeregning betalt af danskerne – til ikke-vestlige indvandrere – på fem år. Hvornår stopper vanviddet? Almindelige hr. og fru Jensen kæmper for at spare op til tandlægen, og mange må give op og går rundt med dårlige tænder og dermed forringet livskvalitet. Men dukker du op ved tandlægen med et somalisk pas, ja så er der tilsyneladende ingen grænser for, hvad du kan få lavet på hr. og fru Jensens regning. Det her er bare endnu et eksempel på, hvorfor der ikke er råd til flere pædagoger, flere SOSU hjælpere og flere sygeplejersker. Jeg kunne nævne tolkebistanden som et lige så vanvittigt eksempel, hvor vi år efter år smider hundredvis af millioner ud ad vinduet på ikke vestlige indvandrere, der ikke tager ansvar for at lære dansk (der er naturligvis undtagelser). Ja, nu når jeg er ved det, så gad da vide om de så også får en tolk med til tandlægen? Nu vil Lars Løkke og Mette Frederiksen så til igen at tage kvoteflygtninge til vores Danmark, så mon ikke der bliver ekstra kø ved lægerne og tandlægerne? Kan I se det? En stemme på Jette Lund er en stemme på DIT Danmark – IKKE det Danmark, som jeg lige refererer til. Hvad tænker du? God dag derude!

Lemvig

Lemvig Kommune har landets laveste sygefravær

Struer For abonnenter

Tidligere stemmesluger for DF vil tilbage som socialdemokrat: Jeg tror, jeg var gået uanset hvad

Holstebro For abonnenter

Det er ikke flovt at sige man har brug for hjælp til eksamensangst

Danmark

DMI advarer: Risiko for lokale skybrud

Annonce