forside

Løkke venter intensive forhandlinger om sundhedsreform

Med et valg til sommer venter der en svær opgave, når partierne onsdag mødes til forhandlinger om sundhed.

Regeringen indleder onsdag svære forhandlinger om en reform af sundhedsvæsenet.

Rundt om hjørnet venter et folketingsvalg, og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) regner selv med, at forhandlingerne bliver intensive.

- Jeg håber, at partierne møder ind onsdag uden for mange fordomme, så vi kan få et intensivt forhandlingsforløb, der forhåbentlig kan føre til, at vi i foråret kan få en aftale om at gøre et godt dansk sundhedsvæsen bedre, siger han i en video på Facebook sent søndag aften.

Venstre er kommet skidt fra start med forhandlingerne. Der har været intern uro, som for nylig blussede op, da et V-folketingsmedlem havde stillet 19 anonyme spørgsmål om regionerne.

Venstre-medlemmer gik åbent i rette med det, da de anså det for et forsøg på at miskreditere regionsrådsmedlemmer.

Senest i juni skal der være folketingsvalg, hvorfor det kan være sværere at få enderne til at mødes, da partierne op til valg typisk glider længere fra hinanden for at appellere klarere til vælgerne.

Spørgsmålet er, om støttepartiet Dansk Folkeparti og Venstre kan nå et forlig, mener politisk kommentator Hans Engell.

- Jeg forventer ikke, at der er nogle af de andre partier uden for regeringssiden, der vil gå ind i en aftale så tæt på et valg og med den kritik, der har været, siger han.

Den megen virvar har gjort det svært for DF at indgå i en aftale op mod valget, mener han.

- Vi ved jo historisk, at DF godt kan gå med i besværlige forlig, hvor en del vælgere bliver sure. Men spørgsmålet er, om DF så tæt på et valg og med udsigt til en stor mandattilbagegang har lyst til at kaste sig ind i sådan et projekt, siger han.

Socialdemokratiet har overtaget dagsordenen med sit pensionsudspil. Derfor er forventningen på Slotsholmen, at der vil komme en relancering af regeringens sundhedsudspil for at kapre dagsorden.

Desuden har regeringen fået input fra en lang række organisationer de seneste uger, som kan ændre regeringens tilgang, påpeger Hans Engell. Men de grundlæggende træk består.

- Nedlæggelsen af regionsrådene går jeg ud fra, at de holder fast i, men der kommer et udspil, som bliver mere spiseligt for mange. Det vil især sige læger, sygeplejersker og patientforeninger, mener Hans Engell.

0/0
Annonce
Lemvig For abonnenter

SSP: De unge skal passe på hinanden

Lemvig

11 partier klar til valgdyst på gymnasiet

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Lemvig For abonnenter

Thyborøn vil åbne udeareal

Kultur For abonnenter

Anne, Sanne og Lis triumferede: Fortræffelig fredagsfest med toptunet trekløver

Forrygende: De 7000 publikummere i Ceres Arena i Aarhus genererer en elektricitet, som forplanter sig ned i halgulvet, allerede inden Anne, Sanne og Lis indtager scenen. Med dette publikum i ryggen kan det ikke gå galt, tænker jeg et par minutter før kampstart. Den forudsigelse viser sig at holde stik. Lyden i arenaen er fremragende (omend til den høje side), bandet spiller nærmest fejlfrit og de tre kvinder, som alles øjne og ører hviler på, leverer ikke mindre end en pragtpræstation. Allerede fra åbningsnummeret, Anne Linnet Bands "You're Crazy", konstaterer jeg, at de tre ikoniske, danske sangerinder synger markant bedre end flertallet af deres jævnaldrende mandlige kolleger. I de første sange er det især Sanne Salomonsens soulede stemme, som imponerer mig. Jeg har ikke hørt hende synge bedre i 15 år. Det er sikkert, selvsikkert og sprudler af determination. Da hun alene på scenen trakterer med "Det er ikke det, du siger", er det svært ikke at få gåsehud i den glohede arena. Ufatteligt, at hun kan proppe så meget nerve og sjæl ind i et nummer, hun må have fremført mange hundrede gange.

Lemvig

Håber på penge til nyt projekt: Thyborøn skal sikres mod vandmasserne

Lemvig

Havne går sammen om at bekæmpe affald fra havet

Annonce