Annonce
Holstebro

Lørdagens tal: Smitten stiger igen markant -  to nordvestjyske kommuner i top 5

De seneste syv dage er der 191 tilfælde med coronasmitte i Holstebro Kommune.  Arkivfoto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix)
Holstebro Kommune er røget op på en fjerdeplads over de mest smittede kommuner i Danmark. Struer kommer lige efter på en femteplads.
Annonce

Holstebro/Struer/Lemvig: Coronaen ramte meget hårdt i Holstebro Kommune i foråret.

I de seneste dage er Holstebro Kommune igen kommet med helt i front på listen over de kommuner, der er hårdest ramt af coronasmitte i Danmark.

Lørdagens smittetal fra Statens Serum Institut viser, at smitten bare stiger og stiger i Holstebro

Den seneste uge er antallet af coronasmittede i Holstebro på 191 personer, hvilket svarer til i 326,5 pr. 100.000 indbyggere. Fredag var incidenstallet på 294 med 172 tilfælde på syv dage.

I Struer Kommune går tallene også den forkerte tal. Struer Kommune hopper op på femtepladsen i Danmark. Der er konstateret 68 coronasmittede de seneste syv dage. Det giver et incidenstal på 323,9. Fredag var tallet på 262.

De to nordvestjyske kommuner er i Danmark kun overgået af Ishøj, Brøndby og Albertslund.

Regeringen har allerede meldt ud, at der fra mandag vil blive sat ekstra fokus på Holstebro og Ringkøbing Skjern Kommuner, hvor hele befolkningen opfordres til at blive testet for at få brudt smittekæderne.

Struers borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) har lørdag sagt til Dagbladet, at han gerne ser, at Struer bliver koblet på den model, så borgerne i Struer også kan blive massivt testet.

Lemvig Kommune er også højt på listen med en 16. plads og 43 smittede de seneste syv dage.

På landsplan blev der det seneste døgn fundet 1273 personer med coronavirus. Det samlede indlægstal faldt med syv, men der er konstateret tre nye dødsfald.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Venstre ved man aldrig, hvor er

Annonce