Annonce
Debat

Lad os høre om troens betydning for midt- og vestjyderne

Christian Overgaard Wegeberg. Pressefoto

Læserbrev: Chefredaktør Søren Egebjerg Pedersen er ikke troende og har meldt sig ud af folkekirken. Det får avisens læsere ofte besked om. At chefredaktøren ikke er medlem af Folkekirken eller giver troen betydning, ærgrer mig da, men det skal han naturligvis have lov til. Det er dog ærgerligt, hvis det skal påvirke avisens redaktionelle linje, så vi ikke hører om tro og religion i avisen.

Påsken som religiøs højtid dækkes for eksempel ikke, skriver han, fordi danskerne slet ikke er interesseret i religion, når de nu ikke fylder kirkerne skærtorsdag.

Chefredaktørens synspunkt på religion fremstår tidssvarende, men er det ikke. Danskernes forhold til tro har nærmere fået en renæssance i de seneste år. Flere skriver om kristendom og bekender sig til det på den ene eller anden måde. For eksempel har komikeren Casper Christensen og psykologen Svend Brinkmann det seneste år fortalt om deres forhold til kristendom i bøger og medier. Det samme gælder de mange kendte danskere, der fortæller om deres tro i P1's program ”Tal til mig”. Et program, der næppe kunne have ladet sig gøre for 20 år siden, dengang da chefredaktøren meldte sig ud af Folkekirken i en mere kristendomsskeptisk tid.


”Jeg er langt mere interesseret i den almindelige danskers forhold til religion”, skriver chefredaktøren. Den interesse deler jeg. Kunne vi ikke høre noget mere om det på avisens sider og derigennem sammen have en reflekteret samtale om troens betydning i dag på vores egn?Noget lignende oplever jeg som sogne- og hospitalspræst, når jeg møder mennesker med eksistentielle og religiøse overvejelser. Mange anvender ligeledes kirken på forskellige måder og har mange forskellige måder at tro på. Det skal der naturligvis være plads til. Tro er for de fleste af os ikke noget, der kan sættes i excelark, men nærmere noget organisk, der ændrer sig gennem livet, når vores erfaringer også gør det. Nogle gange fylder troen meget, andre gange mindre.

”Jeg er langt mere interesseret i den almindelige danskers forhold til religion”, skriver chefredaktøren. Den interesse deler jeg. Kunne vi ikke høre noget mere om det på avisens sider og derigennem sammen have en reflekteret samtale om troens betydning i dag på vores egn? Lad os høre mere om tro, religion og kristendom i al dens mangfoldighed!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

24-årig havde hash og peberspray

Lemvig

Dantrafo kom godt ud af 2020

Annonce