Annonce
Debat

Lad os sige farvel til konventionerne

Debat: FN’s Flygtningekonvention fylder 70 år. Mens nogle jubler over, at de internationale bureaukratiske bånd stadig holder deres faste greb i den danske suverænitet, har jeg mest af alt lyst til at flage på halv.

For når internationale konventioner som FN’s Flygtningekonvention sejrer og fastholdes, er det på bekostning af den danske selvbestemmelse. Det er på bekostning af Danmark.

Pia Kjærsgaard

Der er ingen grund til at pakke det fint ind i en lettere naiv fortælling om et "internationalt retssamfund", som jeg har hørt det fra venstrefløjen. De internationale konventioner er ikke et velfungerende internationalt retssamfund. De er forældede. Unødigt restriktive. De er en støvle i ansigtet på den danske suverænitet.

Annonce


FN’s Flygtningekonvention fylder 70 år. Jeg har mest af alt lyst til at flage på halv.

Fra debatindlægget


I mange år har vi i Dansk Folkeparti talt for et opgør med konventionerne. Det drejer sig om FN’s Flygtningekonvention, FN’s Statsløsekonvention og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Alle tre sidder med ved bordet, når den danske udlændingepolitik skal bestemmes - og det betyder, at vi ikke kan få armene fri til at stramme udlændingepolitikken. Vores hænder er bundet af en domstol i Strasbourg, som gør det nemt for flygtninge at blive familiesammenført og svært for Danmark at smide kriminelle ud af landet.

Når vi kæmper kampen for et mere trygt Danmark, kæmper vi altså ikke kun mod venstrefløjens evindelige modvilje; vi kæmper også mod dybt forældede konventioner og et bureaukrati uden ende. Og når vi nu alligevel taler om venstrefløjen, er jeg simpelthen så træt af, at vi ikke engang må stille spørgsmålstegn ved de internationale konventioner. Vi kan ikke engang bringe emnet op til debat, før vi sammenlignes med Putin og Erdogan.

Netop derfor, netop på grund af den enorme berøringsangst, der omkranser konventionerne, foreslog vi for nylig at iværksætte en uafhængig, dansk undersøgelse af det danske forhold til Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Med udgangspunkt i fire scenarier vil vi have undersøgt, hvad vi overhovedet har af muligheder for at frigøre os. Kan vi for eksempel træde ud af konventionen og så træde ind igen med forbehold? Hvilke konsekvenser har det, hvis vi ikke efterlever praksis fra Menneskerettighedsdomstolen?

Det er værd at undersøge, hvis det betyder, at vi kan få flere partier med i kampen for, at Danmark bliver herre i eget hus. FN’s Flygtningekonvention fylder 70 år. Skal vi fortsætte med blindt at acceptere konventionerne som de håndjern, de er, eller skal vi arbejde på at frigøre Danmark fra lænkerne?

Annonce
Lemvig For abonnenter

Bjarne var tæt på at dø: Nu skal han til VM

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Lene fik ingen hjælp i byrådet - i første omgang...

Lemvig For abonnenter

Evakueret 7-årig: Ham der bankede på hos os havde to kæmpe geværer

Lemvig

Midt i politiets store øvelse, valgte 41-årig at køre så beruset, at han bliver sigtet for vanvidsbilisme

Lemvig For abonnenter

Solcellepark i høring: Vi får for lidt ud af at lægge jord til den grønne energi

Kultur

Her møder Karina Kandis-Johnny for første gang i 17 måneder: - Jeg burde nok ikke have taget makeup på, for jeg kommer til at tudbrøle

Debat For abonnenter

Lav endelig mere natur i skoven - bare vi mennesker får lov til at bruge den

Debat

Udlændingeministeren om flygtningstrømme: - Vi skal undgå et kollaps som i 2015

Navne For abonnenter

Lis og familien flytter fra Nørrebro: Når man får børn, ser man pludselig sit liv på en anden måde

Lemvig

Kommuner: Lad os drøfte en Naturnationalpark i Klosterheden

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Lemvig

Balleby satte fingeren i det ømme punkt: Har I en Plan B, hvis I ikke får lov til at sætte skatten op

Lemvig For abonnenter

84-årig i snak med unge på 16 år omkring kaffebordet: - Unge i dag opfører sig ordentligt - det gjorde alle ikke da jeg var ung

Lemvig

Byrådsmedlem blev kastet af hesten da han red i skoven

Annonce