Annonce
Læserbrev

Landbrug. Skil dig af med venstrefløjen, landbrugsminister

Annonce

Debat: Hvorfor deltog Det Konservative Folkeparti egentlig ikke i mandagens aftale om at reducere landbrugets kvælstofudledning? Det er et godt spørgsmål, som vælgerne fortjener få svar på. Så det kommer her.

Vi havde egentlig budt os til i forhandlingerne om kvælstofudledning. For vi vil ikke stå uden for forhandlingslokalet og råbe - vi vil gå konstruktivt til værks for at skabe resultater. Vi får nemlig vores løn for at være borgerlige stemmer, der arbejder. Sagen er bare den, at vi blev tilbudt at tilslutte os en færdigforhandlet aftale med regeringen og dens røde støttepartier. Vi var faktisk klar til at indgå en aftale - men vi kunne ikke være med til at indføre kvælstofkrav, der kører landbruget midtover.

Som det grønne, ansvarlige parti, vi er, forhandlede vi derfor med fødevareministeren fra torsdag til søndag. Ministeren havde på mange måder sympati for vores forslag om ikke at smadre landbruget - men det havde Enhedslisten ikke.

Eksempelvis ville vi give landbruget flere værktøjer til at reducere kvælstof. Det kunne være målrettet gødskning og bedre mulighed for tidlig såning. Det ville give landmændene langt bedre odds for at nå de mål, vi aftalte i landbrugspakken. For landbrugspakken står vi fortsat bag. Vi deler ambitionen om at nedbringe kvælstofudledningen i landbruget. Men det skal ske på en ordentlig måde, og så landmændene kan følge med. Landbruget skal kunne se sig selv i de aftaler, vi indgår.

Desværre lykkedes det ikke at lande en aftale, der var tilstrækkeligt landbrugsvenlig, og så måtte vi stå uden for. Vi ville ellers gerne have rettet op på aftalen, der vil ramme landbruget hårdt. Et landbrug, som faktisk står ved sit ansvar i miljøpolitikken.

Hele sagen viser os, at den socialdemokratiske minister, ligesom resten af regeringen, er afhængig af den yderste venstrefløjs velvilje. Og venstrefløjen er som bekendt ikke vild med dansk landbrug - for nu at formulere det mildt.

Men der er en anden vej end kommunisterne i Enhedslisten. For ministeren kan vælge at smide den yderste venstrefløj ud af forhandlingslokalet og i stedet kigge i retningen af Det Konservative Folkeparti. Det vil vi selvfølgelig tage os betalt for i form af politisk indflydelse. Men det vil være grønt og bedre for dansk landbrug.

Så der er dårligt nyt i vente til dansk landbrug. For Enhedslisten har alt for meget indflydelse på regeringens politik. Derfor skal min opfordring til fødevareministeren være at skille sig af med venstrefløjen og invitere Det Konservative Folkeparti til grønne forhandlinger.

Orla Østerby, MF, Det Konservative Folkeparti. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Annonce