Annonce
Holstebro

Landbruget i kraftig opfordring: Bliv testet

Landbrugets top i Holstebro opfordrer alle med den mindste berøring til minkbranchen om at lade sig teste i forsøget på at stoppe smittekæderne. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Peldyravlerformand og landboformand opfordrer alle i minkbranchen til at blive testet for covid-19 i forsøget på at stoppe smittekæderne.
Annonce

Holstebro:  De seneste dage og uger er smittetallet i Holstebro Kommune vokset markant.

Holstebro Kommune lå fredag på en sjetteplads over kommuner med flest smittede personer i Danmark. De øvrige kommuner i toppen er fra den københavnske vestegn.

I næste uge vil der blive sat ekstra ind i Holstebro og Ringkøbing-Skjern, hvor befolkningen skal massetestes, så de høje smittetal kan reduceres.

Mange af de smittede i Holstebro er minkavlere og medhjælpere i minkbranchen efter to uger, hvor mange ansatte i branchen har arbejdet dag og nat for at få slået dyrene ihjel. Dertil kommer de smittede fra følgeindustrien omkring mink.

Formanden for Holstebroegnens Pelsdyravlerforening, Ib Lundgaard, og formanden for Holstebro Struer Landboforening, Kristian Gade, retter en kraftig appel til alle med den mindste forbindelse til minkbranchen og landbruget om at blive testet så hurtigt som muligt

"For at få vished for om man nu er blevet smittet, har alle med den mindste mistanke ladet sig teste. Desværre har mange været smittet og derfor straks gået i isolation. Vi har derfor en klar forventning om, at smitten blandt minkavlerne har toppet. Vi vil dog på det kraftigste opfordre alle vores medlemmer og medarbejdere til straks at lade sig teste, så vi ikke er med til at sprede smitten, lyder det i en pressemeddelelse fra de to lokale formænd.

De to formænd understreger, at der ikke er grund til panik, men det handler om, at folk i erhvervet medvirker til at stoppe smittekæderne på bedste vis, og det sker ved at lade sig teste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Venstre ved man aldrig, hvor er

Annonce