Annonce
Navne

Landmænd er hele tiden parate til omstilling

Økonomirådgiver Jens Rasmussen, SAGRO, Holstebro. Pressefoto
Økonomirådgiver Jens Rasmussen, SAGRO har 25 års jubilæum den 18. september. Det bliver dog først fejret den 25. september.
Annonce

Holstebro: - Der er nok ikke nogen, der er mere omstillingsparate end landmænd, siger økonomirådgiver Jens Rasmussen, SAGRO, Holstebro, der gennem årene har oplevet branchen gennem økonomirådgiverens briller – først på Djursland, siden i form af roer på Sydsjælland og i det vestjyske.

Den 18. september kan han fejre 25 år i det, der efter en række fusioner er blevet til SAGRO.

Jens Rasmussen er vokset op på en mindre ejendom ved Aså i Vendsyssel. Han blev uddannet på Handelshøjskolen i Århus og fik i første omgang job i Rougsø Sønderhald Herreds Landboforening, og siden i Vordingborg, før et skifte førte ham ”hjemover”.

Fra hans egen kontorstol handler det stadig om balancen mellem kundernes indtægter og udgifter. Den del har ikke ændret sig, selv om også dét er blevet meget mere komplekst. Så der er stadig meget at gøre for en rådgiver, der ellers er bevæbnet med langt flere teknologiske hjælpemidler end for 25 år siden.


Svingende konjunkturer og betingelser har konstant gjort landbruget til en uforudsigelig branche, og som rådgiver handler det derfor ifølge Jens Rasmussen i høj grad om at være nærværende, når man har snakken med kunderne.


Udviklingen i landbruget til fortsat større enheder og en tilpasning til regler og politikker fra både nationalt og europæisk hold har også præget de betingelser, som landmændene har haft at drive deres virksomhed efter – og det har udfordret dem og gjort dem stærkere, mener Jens Rasmussen.

Det har vist sig som langt større udbytter og langt større effektivitet i de tal, som han har siddet med, når årsregnskaberne har skullet afsluttes. Og han tror slet ikke, det er slut med den udvikling.

For selv om tallene i regnskaberne nødvendigvis vedrører det foregående år, har de også peget fremad mod ændringer og strategi for det kommende og de kommende år - og dermed trigget lysten til eller behovet for udvikling.

Annonce

Være nær

Det er heller ikke blevet mindre påkrævet for landmænd at se fremad og planlægge eksempelvis deres alderdom. Svingende konjunkturer og betingelser har konstant gjort landbruget til en uforudsigelig branche, og som rådgiver handler det derfor ifølge Jens Rasmussen i høj grad om at være nærværende, når man har snakken med kunderne.

Der skal nemlig høres godt efter for at kunne fange nuancerne og nogle af de tanker, der ligger bagved ordene.

Nærværet har også vist sig ved, at han har turdet være ærlig og sin personlige mening ud fra den viden og erfaring, han har, og han er ikke tvivl om, at han altid har givet den bedste rådgivning, han kunne.

Annonce

Skattemaster

Jens Rasmussen rundede 60 år i sommer, og han ønsker fortsat at udvikle sig og har senest taget en Mastegrad i skat på Aarhus Universitet.

Mastergraden giver ham både stor indsigt i skatteforhold til gavn for kunderne, ligesom hans viden også kommer kollegerne til gode.

Han erkender, at det kostede ham en del flere kræfter nu, end tidligere kurser og uddannelser han har taget.

- Det gav mig også muligheden for at reflektere over nogle af de ting, jeg arbejder med, siger han.

Privat bor Jens Rasmussen i skovkvarteret Sletten ved Holstebro. Gennem de tre sønners opvækst har han opholdt sig en del på sidelinjen af fodboldbaner og på bassinkanter i forbindelse med deres sportsinteresser.

Dagen markeres den 25. september hos SAGRO i Holstebro.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Lemvig

Efterårsmarked er også aflyst

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kaptajn sigtet efter grundstødning

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce