Annonce
Navne

Landmanden der blev forsikringsmand

Om få dage vinker Ole Stride farvel til en længere rejse hos Vestjylland Forsikring. Han kommer især til at savne kontakten ud til de lokale kunder, ligesom han også får svært ved at sige farvel til sine kollegaer. PR foto
Ole Stride har de sidste 33 år været medarbejder hos Vestjylland Forsikring. Nu går den 72-årige assurandør på pension, men minderne og de lokale værdier tager han med sig.

Skave: I foråret 1986 fik Ole Stride besøg af den lokale assurandør fra Vestjylland Forsikring på sin 56 hektar store gård i Skave. Han havde netop solgt sine kvæg og havde svært ved at få tiden til gå med sine kornafgrøder. Efter 13 år som fuldtidslandmand var det tid til at prøve noget nyt. - Jeg spurgte assurandøren, om man kunne leve af det, han beskæftigede sig med. Og det mente han da nok. Bagefter tog jeg hen til den daværende direktør for at høre, om han ikke manglede en mand.

Få måneder senere blev Ole Stride ansat som assurandør i Vestjylland Forsikring. Tirsdag 31. marts har han sidste dag hos den arbejdsplads, som skulle vise sig at blive det perfekte match. Skiftet til forsikringsbranchen gik uden problemer for Ole Stride. Han passede sine kornafgrøder som hobby, men brugte nu arbejdstiden på at pleje de lokale kunder i Holstebro, Vinderup, Skive og Viborg. - Jeg fandt ud af, at jeg ikke var så ringe til at snakke med kunderne om deres forsikringsbehov. Og det blev hurtigt en drivkraft for mig at besøge dem, og hjælpe med deres forsikringer, siger Ole Stride.

Annonce

4H

- Den store forskel fra dengang til i dag er, at vi nu er flere medarbejdere, og at vi har nogle andre arbejdsredskaber takket være teknologien. Men kernen i forretningen, og den gode kundebetjening, har ikke ændret sig, mener Ole Stride.

Et andet område, som Ole Stride og Vestjylland Forsikring viste sig at have til fælles, var interessen for det lokale foreningsliv. Da Ole Stride var ti år, blev han en del af ungdomsorganisationen 4H – Hånd, Hoved, Hjerte og Helbred.

Tiden i 4H vækkede en kærlighed for foreningslivet, og den har ikke sluppet sit tag siden. - Det bliver jo et eller andet sted en livsform, som jeg har været heldig med også at kunne praktisere gennem mit arbejde hos Vestjylland Forsikring. Et stærkt foreningsliv er hele fundamentet for, at små lokalområder kan eksistere.

Selv har Ole Stride taget sin tørn i det lokale foreningsliv i Skave og omegn. For omkring 15 år siden var han med til at igangsætte Hogager Erhvervsklub, som støtter op om det lokale håndboldhold. I dag sidder Ole Stride som formand. Han hjælper også til i Skave Multihus, hvor han sammen med sin hustru Aase bruger flere timer om ugen som frivillige i caféen. Timerne i det frivillige foreningsliv bliver ikke mindre, når Ole Stride 31. marts går på pension. Ligesom der også bliver mere tid til at nusse om kornafgrøderne på gården i Skave. - Jeg skal da ud og se lidt af verden sammen med Aase. Det har vi også været tidligere, men nu bliver der mere tid til det, siger Ole Stride.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce