Sport

Landsbydreng stortrives i Paris

- Jeg mærkede et riv i lysken, og nu venter jeg bare på at blive klar, siger Henrik Toft Hansen. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Springet fra Roslev ved Skive til byernes by Paris synes enormt, men for Henrik Toft Hansen har det været perfekt.

Herning: Springet fra den lille landsby Roslev ved Skive til byernes by Paris er enormt. Ja, det findes næsten ikke større, men for Henrik Toft Hansen har det været perfekt.

- Jeg elsker at bo i Paris. Vi bor tæt på Triumfbuen, men der er fine metro- og busforbindelser til St. Germain. Jeg bruger de offentlige transportmuligheder, og de er gode, siger Henrik Toft Hansen.

- Springet fra Roslev til Paris har ikke været så stort for mig, fordi jeg boede i København, Hamburg og Flensburg i flere år, før jeg skrev kontrakt med Paris St. Germain.

- Jeg har fået en god start i klubben. Jeg deler pladsen med den franske landsholdsspiller Luca Karabatic. Han var ude med en skade i tre uger, og i den periode spillede jeg fuld tid. Jeg er med i både forsvar og angreb.

- Det er en fantastisk trup, vi har, og det er spændende at spille sammen med så mange dygtige håndboldspillere, både på klubholdet og på landsholdet. Jeg havde det også fint i Flensburg-Handewitt. Desværre nåede vi ikke rigtigt at fejre vort tyske mesterskab, fordi vi skulle hjem til landsholdssamling i Silkeborg dagen efter.

- Familiemæssigt er vi også kommet på plads. Min kone Ulrike har netop skrevet kontrakt med Paris 92, og vi har fået en fast barnepige, så tingene hænger sammen, siger Henrik Toft Hansen.

Det eneste, han ikke har svar på, er, om børnene, der må blive dygtige håndboldspillere med mor og far som landsholdsspillere, skal spille for Danmark eller Sverige, men det har de nogle år til at finde ud af.

Henrik Toft Hansen tumler stadig med det franske sprog. De fleste andre udlændinge, bl.a. Mikkel Hansen og Kim Ekdahl, er en del bedre til fransk.

- Jeg bliver bedre og bedre til det, og håndboldsproget har jeg styr på, siger han.

Henrik Toft Hansen løb ind i en fiberskade under opvarmningen, da håndboldspillerne som traditionen er spillede fodbold.

- Det er en ny skade. Jeg fik et riv i lysken. Jeg ved ikke, om det tager en uge eller fire uger. Jeg håber at være klar til kampen mod Norge. Det var en streg i regningen, men jeg ser frem til nogle sjove kampe på hjemmebane, og så må jeg bare vente på at blive klar, siger han.

0/0
Annonce
Lemvig-Thyborøn

Lemvig henter forsvarsspecialist hjem til Vestjylland: - Nu kan jeg endelig kalde mig ligaspiller

Håndbold

Skjern, Skanderborg og Ribe-Esbjerg venter i pokalen

Fodbold For abonnenter

Holdet der har tabt 13-2 og 18-0: Det gør langt mere ondt at tabe 3-2

Sport

Syvende sejr i træk sendte LGF i serie 2

TTH Herrer For abonnenter

TTH og cheftræner skal snakke fremtid inden sommerferien

TTH Herrer

Sønderjysk stortalent tager tre år i TTH

Sport For abonnenter

Duffy ødelagde Højbjergs fest

Lemvig-Thyborøn

LTH henter tidligere stortalent og en tårnhøj nordmand

Sport

Søvndal om lukning: Det gjorde ondt, men jeg blev også lettet

Annonce