Annonce
Lemvig

Landsbyhøjskole for 24. gang: En uge med et hav af aktiviteter

Søren Christensen fortæller Lemvig-skrøner sammen med Chr. Riisgaard som led i Landsbyhøjskolen i Fjaltring. Arkivfoto
Foredrag, udflugter og aftenarrangementer er en del af indholdet i dette tilbud

FJALTRING: Traditionen tro holder man Landsbyhøjskole i Fjaltring den første uge af skolernes sommerferie. Det bliver i år fra mandag den 1. til og med fredag den 5. juli.

Det er 24. gang højskolen, der holder til på Fjaltring Friskole, afvikles med opbakning fra landsbyens befolkning, der deltager i fællesspisning om aftenen, foredrag og tager sig af de mange praktiske opgaver som for eksempel rengøring, bagning og som værter for de traditionelle frokosthaver - altsammen til gavn for hovedformålet, som er, at deltagerne skal få et forhåbentlig positivt indtryk af egnen og dens befolkning. Vejret plejer også at arbejde for dette formål, da det som regel viser sig fra sin bedste side i højskoleugen.

Der er foredrag om formiddagen, mulighed for tegnekursus og udflugter om eftermiddagen og diverse aftenarrangementer. Samtidig er der børnelejr med spændende aktiviteter for tilrejsende og lokale børn. For nogle år siden byggede man således en tømmerflåde, der siden har været meget populær ved Høfde Q hver sommer.

Foredragene er i år med emner, der omhandler egnens kultur- og naturhistorie. Peder Laursen fra Nr. Nissum vil med udgangspunkt i sin interesse for arkæologi fortælle om egnens ældste historie: Ellen Damgaard vil fortsætte med historien fra år 1200 og frem. Søren Raarup, der er frivillig medarbejder ved Geopark Vestjylland, tager sig af geologien, og endelig vil billedhugger Laila Westergaard og forfatteren Kim Blæsbjerg, der begge er vokset op i Lemvig, fortælle om deres arbejde og baggrund.

Foredragene arrangeres i samarbejde med Lemvig Folkeuniversitet og med støtte fra Statens Kunstfond.

Mandag aften er der sangaften på skolen, tirsdag aftensang i Fjaltring kirke, onsdag koncert på Kulturcenter Tuskær, hvor Karoline Budtz og Søren Bødker Madsen vil præsentere "Alverdens viser", torsdag fortælleaften med rimede Lemvig-skrøner ved Søren Christensen og Christian Risgaard, inden man fredag aften slutter af med festmiddag for deltagerne.

Alle er velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Sløjfer strandbeskyttelsen ved havne

Kultur

Harboøre har en ægte "jule-vej"

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce