Annonce
Sport

Landstræner: Sara kan blive verdensmester igen

Brian Dåsbjerg har store forventninger til Sara Hjalager før VM i Kina, selvom det kan blive svært at gentage sidste års guldtriumf. Foto: Morten Stricker
Danmarksmesterskaberne i militær femkamp gav VM-forhåbningerne et nøk op hos assisterende landstræner Brian Dåsbjerg, der selv har et verdensmesterskab fra 2010 på cv'et.
Annonce

Holstebro: I mange år var Brian Dåsbjerg fra Vinderup manden, der hentede internationale resultater og hæder hjem til Jydske Dragonregiment, når han som militær femkæmper repræsenterede kasernen ved konkurrencer over hele verden.

Nu er det folk som Sara Hjalager, Johanne Tolstrup og Nickolaj Jensby Nørrelykke, der viser JDR-farverne frem. Med Dåsbjerg stående på sidelinjen som assisterende landstræner, ligesom man også kunne opleve ham ved årets danmarksmesterskaber i Holstebro - og her kunne han lide, hvad han så.

- Jeg er rigtig positiv frem mod næste måneds VM i Kina, specielt over præstationerne på forhindringsbanen, som er noget af det sværeste at toppe. Alle vores landsholdsfolk løb deres årsbedste, så de ser helt klar ud til at lave gode præstationer ved VM, fortæller Brian Dåsbjerg.

Især regerende verdensmester Sara Hjalager har Dåsbjerg store forhåbninger til.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at Sara kan levere 5400 point igen, ligesom hun gjorde sidste år, og så er hun der, hvor hun kan blive verdensmester. Så har hun gjort sit, og så er det kun et spørgsmål om, hvor godt konkurrenterne klarer sig, siger Brian Dåsbjerg, der selv har en VM-titel i bagagen - fra VM i 2010.

Annonce

Hold-medaljer

Men det kan blive svært. Årets verdensmesterskaber afholdes i Kina, og kender man kineserne ret, så kommer værterne til at sætte alle sejl til på at få succes på hjemmebanen.

- Jeg ved godt, at det bliver meget svært at genvinde VM. Kineserne plejer at være rigtig gode, og de kommer til at gå all in, så det kan meget nemt slutte med kinesere på første til fjerdepladsen, forklarer Dåsbjerg.

For resten af de danske landsholdskvinder handler VM om kollektivet, mere end den individuelle konkurrence.

- De andre piger er også gode, men det er kun Sara, der er helt oppe i verdenstoppen. For dem er det meget mere realistisk, at de får en medalje med hjem i holdkonkurrencen, hvor Brasilien, Rusland og Danmark nok skal kæmpe om sølv og bronze. Kineserne er jeg sikker på, vinder guldet, siger Brian Dåsbjerg.

Annonce

Top 30

Konkurrencen i verdenstoppen er måske endnu hårdere hos herrerne, og derfor skal Nickolaj Jensby Nørrelykke hellere ikke blive skuffet, hvis sergenten fra Jydske Dragonregiment må rejse hjem fra Asien uden en topplacering.

Heller ikke selv om han kommer til Kina med et nordisk mesterskab og sit andet danske mesterskab i bagagen.

- Nickolaj har rykket sig helt vildt de to seneste år, og han er rykket op i den europæiske top, men der er stadig et stykke op til verdenseliten, siger Brian Dåsbjerg.

Og derfor mener landstræneren hellere ikke, at succeskriteriet behøver at være medaljer.

- Kan vi komme i nærheden af top 30, så vil det være et helt fantastisk resultat for Nickolaj. Og er du først i top 30, så er top 15 heller ikke langt væk, for de ligger meget tæt i det felt, forklarer Brian Dåsbjerg.

Verdensmesterskaberne finder sted fra tirsdag den 15. oktober i den kinesiske by Wuhan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Annonce