Annonce
Lemvig

Lars Vindstrup har taget ambitionerne fra håndboldbanen med ind i erhvervskarrieren

Afdelingsdirektør Lars Vindstrup og de øvrige medarbejdere hos Stark Lemvig har oplevet en stor omsætningsstigning de seneste år. Foto: Johan Gadegaard
Lars Vindstrup står i spidsen for Stark Lemvig, der har oplevet en voldsom vækst de seneste år. Lars Vindstrup har spillet i den bedste håndboldrække og været spillende træner for barndomsklubben Lemvig, og ambitionerne er stadig de samme: Han vil gerne være den bedste.

Lemvig: Det var i foråret 2019, at Lars Vindstrup blev afdelingsdirektør for Stark Lemvig, og det har været 2½ år med fuld fart over feltet i en branche, som Lemvig-drengen Lars Vindstrup indledte sit bekendtskab med tilbage i 1984, hvor han kom i lære som sælger i den daværende Ramme Trælasthandel.

- De seneste år har været særdeles spændende. Vi har oplevet en voldsom stigning i vores omsætning - godt hjulpet på vej af coronakrisen, som har givet vind i sejlene for en branche som vores, siger Lars Vindstrup.

Han skynder sig at tilføje, at det er en balancegang at udtale sig om fremgang under coronakrisen.

Annonce

- Mange brancher har haft det hårdt under coronakrisen, så derfor synes jeg ikke, at man skal stille sig frem og juble. Men vi har været begunstiget under coronakrisen, fordi folk f.eks. ikke har kunnet rejse og derfor har givet sig i kast med renoveringsprojekter derhjemme, siger Lars Vindstrup.

Når de lokale håndværkere har travlt, så har Stark det også. 75 procent af Starks salg er til professionelle som f.eks. de lokale håndværksmestre.

- Vi oplever en rigtig god opbakning fra lokalområdet, siger Lars Vindstrup.

Vi oplever en rigtig god opbakning fra lokalområdet.

Lars Vindstrup

Ingen store armbevægelser

Mange husker sikkert Lars Vindstrup fra håndboldbanen, og netop håndbolden har fyldt meget i Lars Vindstrups liv, og ambitionerne fra håndboldbanen har han taget med over i erhvervskarrieren.

- Jeg har altid haft det sådan, at jeg gerne vil være den bedste. Sådan havde jeg det på håndboldbanen, og sådan havde jeg det som sælger i først Ramme Trælasthandel og siden Stark Lemvig. Nu er mit fokus flyttet fra mig selv til vores afdeling. Jeg vil gerne, at vi gør det så godt som muligt og hele tiden udvikler os, siger Lars Vindstrup.

Hvis man ikke kender Lars Vindstrup, kunne man måske tro, at ovennævnte sætning blev sagt med store armbevægelser. Men intet synes at være mere fjern for Lars Vindstrup. Han sidder stille og roligt og fortæller om fortiden og nutiden.

Da han i sin tid bombede løs i håndboldhallerne - og ofte endte som topscorer - stod han heller ikke efter kampen og slyngede om sig med superlativer om egen præstation.

Annonce

Glæde over flot pris

Der er dog ingen tvivl om, at han glæder sig over de gode præstationer, og derfor var han også ekstra glad, da afdelingsdirektørerne hos Stark i Danmark tidligere på året var samlet og blandt andet uddelte priser. Her fik Stark Lemvig prisen for "Årets turn around" - altså for at have formået at "vende udviklingen".

Lars Vindstrup

54-årige Lars Vindstrup er født og opvokset i Lemvig. Han er udlært hos Ramme Trælasthandel i 1986. Bor i Lemvig med sin hustru, Charlotte Bertelsen, der er pensionskonsulent i Vestjysk Bank. De har børnene Anne Sofie (27 år) og Christian (23), der begge bor i Aarhus.

Lars Vindstrup flyttede i 1986 til Ribe for at spille på byens håndboldhold i landets bedste række, 1. division. Flyttede i 1988 til København, hvor han spillede for Ajax og Helsingør, inden familien i 1994 flyttede tilbage til Lemvig. Her blev Lars Vindstrup spillende træner for NNfH, Lemvig i 3. division.

Spillede to kampe på A-landsholdet under sit ophold i Helsingør. Spillede flere kampe på ungdomslandsholdet.

Blev i 2000 ansat i Ramme Trælasthandel, der i 2006 blev lagt under Stark Lemvig. Han var salgschef, da han i 2019 blev udpeget til ny afdelingsdirektør for Stark Lemvig.

- Den pris er vi stolte af. Det er en anerkendelse af vores arbejde, siger Lars Vindstrup.

Det er en forretningshemmelighed, hvor meget omsætningen hos byggemarkedet på Ringkøbingvej er steget, men det er "ganske betragteligt".

Det var egentligt lidt tilfældigt, at netop håndbolden blev Lars Vindstrups foretrukne sportsgren. Han begyndte nemlig med at spille fodbold, og det var han også ganske god til - så god, at han kom på udvalgte hold.

- Jeg begyndte at spille håndbold temmelig sent - formentlig som 14-årig. Til gengæld udviklede jeg mig hurtigt. Jeg syntes også, der skete mere i håndbold end i fodbold - der var mere aktion, siger Lars Vindstrup.

Annonce

Anders Dahl ringede

Han spillede som 19-årig på Lemvigs bedste håndboldhold i 2. division - eller rettere på Nørlem/Nr. Nissum fH's bedste hold, som klubben hed dengang. Det var dengang, kampene blev spillet i Limfjordshallen - dér, hvor Rema 1000 ligger i dag.

En dag ringede Anders Dahl-Nielsen. Det var i 1986. Han ville høre, om 19-årige Lars Vindstrup havde lyst til at spille i Ribe, der med Anders Dahl-Nielsen som spillende træner netop var rykket op i landets bedste række, 1. division.

Stark Lemvig

Stark er landets største byggemarked med 76 afdelinger og 2300 medarbejdere.

Stark Lemvig har 14 medarbejdere.

Sælger 75 procent til erhverv som lokale håndværksmestre og 25 procent til private.

- Det lød jo spændende, så jeg takkede ja. Jeg fik arbejde på en trælasthandel dernede, og det gik forrygende i den første sæson i Ribe, hvor vi vandt bronze. Sæsonen efter fik vi Bent Nyegaard som træner. Her gik det dårligt. Jeg fik ikke så meget spilletid, og vi endte med at rykke ned, fortæller Lars Vindstrup.

Derfor lød det også ganske fristende, da han fik et tilbud fra den københavnske håndboldklub Ajax. Hovedpersonen i den københavnske forbindelse hed Henrik Fugmann.

Annonce

Gode år i København

- Jeg spillede på ungdomslandsholdet med Henrik Fugmann, der spillede i Ajax. Familien havde sommerhus i Vejlby, hvor jeg besøgte dem. Faderen var indehaver af det københavnske el-installationsfirma Fugmann, der var hovedsponsor for Ajax, der på det tidspunkt spillede i 2. division, fortæller Lars Vindstrup.

Faderen mente, at Lars Vindstrup burde flytte til København og spille for Ajax. Han kunne få arbejde hos Fugmann, og han kunne også få nogle flybilletter, så han med jævne mellemrum kunne tage turen hjem til Vestjylland. Det tilbud takkede Lars Vindstrup ja til.

- Jeg kom godt ud af det med Henrik Fugmann, som jeg stadig er gode venner med, og i dag har jeg stadig en fin kontakt med gutterne fra Ajax-tiden. Samtidig var det også spændende at flytte til en stor by som København, siger Lars Vindstrup.

Lars Vindstrup kom tilbage til trælastbranchen i 2000 - først hos Ramme Trælasthandel og siden 2006 hos Stark Lemvig. Her blev han salgschef og siden 2019 har han været afdelingsdirektør. Foto: Johan Gadegaard

I første omgang spillede han dog kun én sæson for Ajax. Så meldte en af Danmarks største håndklubber - Helsingør - sig på banen. Klubbens træner Niels Møller ønskede at få Lars Vindstrup i truppen.

- Helsingør var en kæmpe klub at komme til, og i min første sæson i klubben fik vi sølv - vi var ét mål fra at blive danmarksmestre, siger Lars Vindstrup.

Efter to sæsoner i Helsingør - hvor Lars Vindstrup fik to kampe på A-landsholdet - vendte han tilbage til Ajax, hvor han spillede tre sæsoner, inden turen gik tilbage til det vestjyske. I Ajax havde han Leif Mikkelsen som træner.

Annonce

Hjemegnen trak

I 1994 havde Lars Vindstrup og Charlotte Bertelsen - der også stammer fra Lemvigegnen - fået deres første barn, og det var anledningen til at forlade hovedstaden.

- Vi syntes ikke, at København var det mest oplagte sted for et barn at vokse op, og samtidig ville vi også gerne være tættere på vores forældre. Men det var faktisk en større omvæltning at flytte tilbage til Lemvig, end det var at flytte til København. Vi befandt os godt i København, siger Lars Vindstrup.

Han blev spillende træner i barndomsklubben NNfH Lemvig, der på det tidspunkt spillede i landets tredjebedste række, 3. division. Han var med til at spille klubben op i 2. division.

- Det var interessant at blive træner og prøve nogle af de ting af, som jeg selv havde lært af mine trænere gennem årene - blandt andre Leif Mikkelsen og Anders Dahl-Nielsen, der begge har været landstrænere, siger Lars Vindstrup.

Han stoppede omkring 2000, og efter en kort afstikker til TTH Holstebro i landets bedste række blev tophåndbolden lagt på hylden.

Annonce

En dejlig branche

Det var også i 2000, at han vendte tilbage til trælastbranchen. Han fik arbejde på Cheminova, da han blev spillende træner i NNfH Lemvig i 1994.

- Jeg blev tilbudt at komme tilbage til Ramme Trælasthandel, hvor jeg i sin tid var udlært. Det er en dejlig branche, som jeg altid har befundet mig godt i. Så det var rart at komme tilbage, siger Lars Vindstrup.

Han fulgte som de øvrige medarbejdere med, da Ramme Trælasthandel i 2006 blev nedlagt og videreført under Stark i Lemvig. Her var han i mange år sælger, inden han for cirka seks år siden blev salgschef.

Nu står han så i spidsen for Stark Lemvig.

- Vi har et sindssygt godt team her i afdelingen. Jeg lægger vægt på frihed under ansvar. Medarbejderne har en høj grad af selvbestemmelse. Samtidig fungerer vi også godt sammen socialt og mødes også uden for arbejdstiden til arrangementer, siger Lars Vindstrup.

Annonce

Opbygge relationer

Det gør Lars Vindstrup og de øvrige sælgere i høj grad også med kunderne.

- Vi skal opbygge relationer med vores kunderne, og det gør vi blandt andet gennem arrangementer for dem. Den rolle er jeg meget glad for. Jeg kan lide at snakke med vores kunder og høre om deres virksomheder, og så synes jeg også selv, at det er spændende at overvære de ting, vi kommer ud til, siger Lars Vindstrup.

Arrangementerne kan f.eks. være en fodboldlandskamp i Parken, et Final 4 Champions League-håndboldstævne i Köln eller en James Bond-film i Bio-Huset, hvor Stark har købt hele forestillingen.

Han elsker også at komme i erhvervsklubben i Lemvig-Thyborøn Håndbold.

- Jeg ser mange af ligaholdets hjemmekampe, og erhvervsklubben er et fantastisk tiltag, hvor man har mulighed for at opbygge et netværk. Jeg synes, at Lemvig-Thyborøn Håndbold gør det rigtig godt. Klubben får Lemvig på landkortet, siger Lars Vindstrup.

Annonce

Stresser af med golf

Stark fylder meget i hans bevidsthed, men han er blevet bedre til at koble fra, og det sker ofte på golfbanen i Lemvig.

- Jeg er begyndt at spille golf i år, og det er dejligt afstressende at gå fire timer på golfbanen uden kontakt med mobiltelefonen. Det nyder jeg, siger Lars Vindstrup.

Også her vil han gerne være den bedste, men...

- Jeg skal se på, hvad der er realistisk, når man tager min alder i betragtning. Men det handler i hvert fald om at blive bedre til det, siger Lars Vindstrup og smiler.

Indtil videre er hans handicap faldet fra 54 til 37 her i den første sæson.
Annonce
Lemvig For abonnenter

Sådan rammer corona skolerne: Nogle er ramt, andre går næsten fri

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Thyborøn får nyt maritimt museum - Kystcentret er solgt til folkene bag Sea War Museum

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Lemvig

Tillidsmand: Der er nogle skoler der er ved at være pressede

Lemvig

Sneglehusets forpagtere og deres sønner indstillet til Lemvig Prisen

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Lemvig For abonnenter

Direktør: Elever skal undervises så normalt som muligt

Leder For abonnenter

Det er helt oplagt: Selvfølgelig skal de unge på plejehjem

Holstebro For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Erhverv

Karsten opfandt berømt slogan for 30 år siden: - Jeg fik en flaske gammel dansk og et diplom

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Navne

Lotte vil hjælpe dem, der ikke er der, hvor de gerne vil være i livet

Lemvig For abonnenter

15-årige Mathilde arbejder på plejehjem: Jeg kan mærke jeg gør en forskel for dem her

Holstebro

Søren Gade har selv prøvet at være gruppeformand, og han har store forventninger til Danielsen

Annonce