Holstebro

Leder af Ellebæk-institutioner fratræder

Lederen af Børnehusene Ellebæk stopper med omgående virkning. Arkivfoto

Lederen af Børnehusene Ellebæk stopper med omgående virkning.

Holstebro: Her til aften har Holstebro Kommune meddelt, at lederen af Børnehusene Ellebæk, Jacob Birk-Nielsen stopper fra dags dato.

- Jeg har i dag bedt Holstebro Kommune om en fratrædelsesaftale i forhold til mit lederjob i Børnehusene Ellebæk. Ud fra den presseomtale, der har været den seneste tid, er der blevet igangsat et stort pres på min ledelsesstil og min person. Da mit hjerte brænder for Ellebæk-området, ønsker jeg hele personalet, børnene og forældrene held og lykke i fremtiden, udtaler Jacob Birk-Nielsen i en pressemeddelelse.

Det var BUPL og FOA, der rejste sagen, og BUPL har helt fra start anbefalet kommunen at afskedige lederen, idet arbejdsmiljøproblemerne ifølge forbundet var så alvorlige og relaterede direkte til ledelsesstilen- og adfærden i de tre daginstitutioner Wagnerhus, Måbjerghus og Børnehaven Ellebæk.

Den holdning deles af Thomas Nagskov, der var én af de 42 forældre, der undsagde deres egen bestyrelse, da bestyrelsen i sidste uge erklærede "fuldstændig opbakning til ledelsen".

- Jeg ser det som den eneste rigtige løsning, fordi problemerne har stået på så længe - halvandet år. Jeg tror ikke, at det er muligt at genoprette tilliden mellem forældre/personale og ledelse. Den har været væk i lang tid, siger Thomas Nagskov, der har haft barn i Måbjerghus uafbrudt i de seneste fire år.

Han ser frem til, der kan komme ro på, og Måbjerghus kan bygges op igen til at være det, den var, før den blev lagt ind under fælles ledelse med de to øvrige børneinstitutioner i Ellebæk.

Kommunen beklager

Holstebro Kommune derimod beklager, at Jacob Birk-Nielsen forlader posten midt i en proces med fokus på det gode arbejdsmiljø, ledelseskultur og samarbejde med de tillidsvalgte.

- Men der er forståelse for det svære pres, han er udsat for. Det var ikke det udfald, kommunen satsede på, men det fornødne handlerum til at skabe udvikling har desværre ikke været til stede i den givne situation, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Kommunen vil nu vurdere situationen og den fremadrettede proces og snarest melde ud om den fremtidige ledelse af Børnehusene Ellebæk.

0/0

Tophistorier

Annonce
Holstebro For abonnenter

50 år siden: Månelandingen ryddede forsiden 9 dage i træk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lånere får kortere tid til at læse

Tophistorier

Indland For abonnenter

16-årige Gitte blev myrdet for 40 år siden: Morderen er aldrig fundet

Struer For abonnenter

Efter et år og ni måneder - nu går vores datter igen i skole

Livsstil For abonnenter

Forfatter og journalist Lone Theils: Jeg ser verden som et fantastisk sted, der skal opdages

Lemvig

Video: Se med, når storkeungen spiller død for at blive ringmærket

Holstebro

Politikers søn fik dramatisk start: Rutinetjek endte i akut kejsersnit, elektrochok og tarmoperation

Annonce