Annonce
Danmark

Lego-familien ramt af nyt dødsfald: Morten Kirk Johansen blev kun 47 år

Morten Kirk Johansen (i midten) var initiativtager til restaurant Lyst. Han ses her ved indvielsen af Lyst i november 2019. Han er flankeret af kunstneren bag Fjordenhus, Olafur Eliasson, til venstre og Sebastian Behmann, Studio Other Spaces, til højre. Foto: Mette Mørk
Den mellemste af Gunhild Kirk Johansens tre sønner, Morten Kirk Johansen, er død. Han stod bag havne-restauranten Remouladen og Lyst i Fjordenhus ved Vejle Havn.

Endnu et fremtrædende medlem af Lego-familien, Morten Kirk Johansen, er død efter længere tids sygdom. Han blev 47 år.

Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Ifølge kilder tæt på familien var dødsårsagen en kræftsygdom.

Annonce

Morten Kirk Johansen var uddannet grafisk designer og drev kontorfællesskabet Bredallund uden for Vejle. Han var også ejer af restaurant Remouladen og initiativtager til gourmetrestauranten Lyst i Fjordenhus ved Vejle Havn.

Dermed er familien Kirk Johansen ramt af en ny sorg mindre end tre måneder efter, at Morten Kirk Johansens far, Mogens Johansen, døde 13. oktober 2020. Mogens Johansen, der i mange år var praktiserende læge i Vejle, blev 75 år.

Købt ud af Lego

Med Morten Kirk Johansens død mister Mogens Johansens enke, Gunhild Kirk Johansen, Bredballe, den mellemste af sine tre sønner.

Ældst er 50-årige Casper Kirk Johansen, som 14. december genindtrådte som bestyrelsesformand i familiens investeringsselskab Kirk Kapital.

Den yngste bror, Anders Kirk Johansen, 44 år, ejer Rohden Gods og Agersbøl Gods i Lindved og driver luksus-bilvirksomheden My Garage i Bredballe.

Pengene i familien stammer fra Morten Kirk Johansens mor Gunhild, som er storesøster til Lego-ejer Kjeld Kirk Kristiansen. Gunhild og de øvrige medlemmer Kirk Johansen-familien blev købt ud af Lego i 2007 og har siden investeret og drevet adskillige forretninger, som sønnerne har brændt for, gennem familiens pengetank, Kirk Kapital.

Det var Kirk Kapital, som byggede Fjordenhus, som sit hovedsæde i Vejle Havn i 2017.  De tre Kirk-sønner har kontor på øverste etage af hver deres tårn.

I 2019 åbnede Morten Kirk Johansen Restaurant Lyst på førstesalen i sit tårn. Dermed nåede han at opfylde sin vision om at give sin hjemby en gourmet-restaurant.

Restaurant Lyst er Jyllands bedst anmeldte restaurant og har fået 98 point i den nordiske spiseguide “White Guide” - samme antal point som Geranium i København, der har tre Michelin-stjerner, opnåede.

Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce