Annonce
Lemvig

Lemvig Boghandel får 1000 eksemplarer af Højskolesangbogen

Erik Sommer fra Nørre Nissum spillede i Lemvig Boghandel på udgivelsesdagen for den nye Højskolesangbogen. Her udleverer indehaveren af Lemvig Boghandel, Lisbeth Nielsen, en kasse fuld af den nye Højskolesangbogen til Inge Marie Andersen (th) fra Hygum. Foto: Allan Damgaard
Lemvig Boghandel får 1000 eksemplarer hjem af Højskolesangbogen. Erik Sommer, der har 11 melodier med i den nye sangbog, spillede i den lokale boghandel på udgivelsesdagen.
Annonce

Lemvig: Højskolesangbogen er en af de bedst sælgende bøger i Danmark, og det bliver bekræftet, når man ser det antal bøger, som Lemvig Boghandel får og har fået hjem af den populære, blå sangbog.

- Vi får 1000 eksemplarer af Højskolesangbogen, og vi har allerede fået en god sending. Vi mangler dog at få melodibogen, siger indehaveren af Lemvig Boghandel, Lisbeth Nielsen.

Hun har på forhånd fået mange bestillinger på den 19. udgave af Højskolesangbogen, der findes i både den almindelige udgave og i en magnaprint-udgave med større skrift.


Jeg gætter på, at den bliver en populær julegave i år.

Lisbeth Nielsen, Lemvig Boghandel


- Vi sælger til både skoler og institutioner, og så sælger vi selvfølgelig også til mange private. Højskolesangbogen er populær i praktisk talt alle aldersgrupper - lige fra de unge, der skal på efterskole, til oldemor. Jeg gætter på, at den bliver en populær julegave i år, siger Lisbeth Nielsen.

Annonce

En god repræsentant

På udgivelsesdagen, torsdag den 12. november, bød Lemvig Boghandel på musikalsk underholdning i boghandlen på Torvet. Ved det til lejligheden opstillede klaver sad Erik Sommer fra Nørre Nissum og spillede sange fra Højskolesangbogen.

Og netop Erik Sommer må siges at være en god repræsentant for Højskolesangbogen. Han har nemlig hele 11 melodier med i den nye udgave, der i alt rummer 601 sange. Blandt Erik Sommers mange melodier er "Du som har tændt millioner af stjerner" nok den mest kendte.

Erik Sommer havde skrevet melodien til syv sange i den forrige udgave, og nu har han altså komponeret melodien til hele 11 sange i den nye udgave. Dermed er han en af de nulevende komponister, der har flest melodier med.

Annonce

Lokale sangtekster

Den tidligere organist ved Lemvig Kirke Erling Lindgren, der i dag bor i Aarhus, har også skrevet melodier til mange sange i Højskolesangbogen.

På tekstsiden er Lemvigegnen også flot repræsenteret i Højskolesangbogen. Salmedigter Lars Busk Sørensen fra Lemvig har skrevet teksten til fire sange i den nye udgave, mens Jesper Kallesøe fra Lemvig har skrevet teksten til to sange. I øvrigt er det Erik Sommer, der har leveret melodien til begge Jesper Kallesøes sange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Nu kan du kommentere mulig skolefusion

Holstebro For abonnenter

Her er ministerens tre bud: Sådan kan man komme mink-massegrave til livs

Annonce