Annonce
Lemvig

Lemvig Boghandel får 1000 eksemplarer af Højskolesangbogen

Erik Sommer fra Nørre Nissum spillede i Lemvig Boghandel på udgivelsesdagen for den nye Højskolesangbogen. Her udleverer indehaveren af Lemvig Boghandel, Lisbeth Nielsen, en kasse fuld af den nye Højskolesangbogen til Inge Marie Andersen (th) fra Hygum. Foto: Allan Damgaard
Lemvig Boghandel får 1000 eksemplarer hjem af Højskolesangbogen. Erik Sommer, der har 11 melodier med i den nye sangbog, spillede i den lokale boghandel på udgivelsesdagen.

Lemvig: Højskolesangbogen er en af de bedst sælgende bøger i Danmark, og det bliver bekræftet, når man ser det antal bøger, som Lemvig Boghandel får og har fået hjem af den populære, blå sangbog.

- Vi får 1000 eksemplarer af Højskolesangbogen, og vi har allerede fået en god sending. Vi mangler dog at få melodibogen, siger indehaveren af Lemvig Boghandel, Lisbeth Nielsen.

Hun har på forhånd fået mange bestillinger på den 19. udgave af Højskolesangbogen, der findes i både den almindelige udgave og i en magnaprint-udgave med større skrift.

Annonce


Jeg gætter på, at den bliver en populær julegave i år.

Lisbeth Nielsen, Lemvig Boghandel


- Vi sælger til både skoler og institutioner, og så sælger vi selvfølgelig også til mange private. Højskolesangbogen er populær i praktisk talt alle aldersgrupper - lige fra de unge, der skal på efterskole, til oldemor. Jeg gætter på, at den bliver en populær julegave i år, siger Lisbeth Nielsen.

En god repræsentant

På udgivelsesdagen, torsdag den 12. november, bød Lemvig Boghandel på musikalsk underholdning i boghandlen på Torvet. Ved det til lejligheden opstillede klaver sad Erik Sommer fra Nørre Nissum og spillede sange fra Højskolesangbogen.

Og netop Erik Sommer må siges at være en god repræsentant for Højskolesangbogen. Han har nemlig hele 11 melodier med i den nye udgave, der i alt rummer 601 sange. Blandt Erik Sommers mange melodier er "Du som har tændt millioner af stjerner" nok den mest kendte.

Erik Sommer havde skrevet melodien til syv sange i den forrige udgave, og nu har han altså komponeret melodien til hele 11 sange i den nye udgave. Dermed er han en af de nulevende komponister, der har flest melodier med.

Annonce

Lokale sangtekster

Den tidligere organist ved Lemvig Kirke Erling Lindgren, der i dag bor i Aarhus, har også skrevet melodier til mange sange i Højskolesangbogen.

På tekstsiden er Lemvigegnen også flot repræsenteret i Højskolesangbogen. Salmedigter Lars Busk Sørensen fra Lemvig har skrevet teksten til fire sange i den nye udgave, mens Jesper Kallesøe fra Lemvig har skrevet teksten til to sange. I øvrigt er det Erik Sommer, der har leveret melodien til begge Jesper Kallesøes sange.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Klimatorium vil være verdensførende: ansøgning for millioner er afleveret

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Vejen spærret i to timer: Væltet bus er tilbage på vejen, og der skulle hjælp til helt fra Vejle

Struer For abonnenter

Efter bølge af indbrud tog Tina sagen i egen hånd: - Det var bare et spørgsmål om tid, før de også ville komme her

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Lemvig

Del af Fabjergvej spærres kl. 11-13 i dag - dobbeltdækkerbus skal bjærges

Statsminister: Det går uhyggeligt hurtigt - nye tiltag overvejes

Leder For abonnenter

Lange testkøer er en hån mod de pligtopfyldende borgere

Sport For abonnenter

Fra andenviolin til førsteviolin for Thomas Damgaard: - Det er det jeg spiller håndbold for

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Sundhedsministeren er smittet med corona

Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Lemvig For abonnenter

Flyttede fra København til Ferring og i fuld vigør: - Jeg egner mig ikke til at sætte mig hen og være pensionist

Lemvig

Soldater og beredskabsfolk skal coronateste i det midtjyske

Annonce