Annonce
Lemvig

Lemvig dobbelt dansk mester

Frederik Olsen øverst på sejrskamlen ved de danske Downhill mesterskaber. Privatfoto
Frederik Olsen blev vinder af Dansk Downhill Mesterskaber efter han også havde vundet den danske Trail Cup

Lemvig: Mountainbikeren Frederik Olsen fra Lemvig Cykleklub kronede en fantastisk sæson ved at vinde sin anden store pokal, da han blev den samlede vinder af Dansk Downhill Cup.

Dermed vandt de to store løb som den første nogen sinde, da han også vandt Trail Cup, så nu kan han kalde sig dobbelt dansk mester. Desuden var det også en sæson, hvor han var med internationalt, hvor det også blev til en enkelt sejr, og endelig kvalificerede han sig også til en start i World Cup.

Så nu er en fænomenal sæson slut, og overvejelserne er i gang for, hvordan der skal satses næste år.

- Vi vil sige tak til de mange sponsorer, som har gjort det økonomisk muligt for Frederik at gøre det så godt i denne sæson. Næste år skal der gerne ske noget mere, og nu starter vi arbejdet med at besøge vore sponsorer, så vi kan finde ud af, hvad de økonomiske muligheder er. Men måske bliver det noget mere internationalt, siger Frederiks far, Morten Olsen, der har fulgt sønnen nøje under de store mesterskaber.

Frederik Olsen kunne næsten ikke undgå at vinde Dansk Downhill Cup ved den sidste afdeling i Rold. Han førte nemlig med så mange point, at han ville blive dansk mester, hvis blot han gennemførte. Men ambitionen var at slutte så godt af som muligt, og han var da også bedst i kvalifikationen. På selve løbsdagen førte han fortsat efter første heat, men et par småfejl i andet hest betød, han blev slået med blot 25 hundreddele af et sekund. Men da det var af Sebastian Vemmelund, som ikke var tilmeldt alle løb i sæsonen, og som dermed ikke fik sine resultater noteret i den samlede cup, så var det Frederik Olsen, der fik vinder-pointene til kampen om det danske mesterskab. Og dermed fik han maksimum for hele sæsonen med 1200 point for fire førstepladser og to andenpladser. I begge tilfælde med andenpladserne var det Sebastian Vemmelund, der vandt, og han talte som sagt ikke.

Dansk Downhill Mesterskabet var Frederik Olsens første prioritet i denne sæson, så det gik, som det skulle. Han deltog i Trail Cup som træning, men det var altså også nok til at vinde denne titel.

Med fuld fart på vej mod titlen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Tøjeksperten lukker i Lemvig

Erhverv

Jernbane lukker sit billetsalg

Lemvig

Døde østers vækker bekymring

Annonce